Dilluns, 1 de juliol de 2024
telefonia

Els veïns de Romadriu, sense telèfon ni connexió a internet des de l'octubre

Demanen restituir el servei que tenien des de feia 15 anys i sense el qual no poden fer cap mena de gestió o trucar a emergències

Pallars Digital Romadriu | 29 de maig de 2024 a les 11:30
Vista del poble de Romadriu | Cedida
Els tres veïns que viuen tot l'any al poble de Romadriu, al municipi de Llavorsí, no tenen cobertura telefònica ni connexió a internet des del passat mes d'octubre. Així ho denuncia un d'ells a Pallars Digital, tot reclamant que es restitueixi un servei que tenien des de feia 15 anys, i sense el qual no poden dur a terme cap mena de gestió en línia ni tampoc trucar en cas d'una emergència.

En aquest cas, la companyia que dona cobertura i l'únic que pot arribar-hi és Vodafone, la qual, tot i les múltiples queixes, encara no ha pogut solucionar el problema. "La cobertura és la que és", va ser la seva resposta davant les reclamacions dels afectats.
 
El tall, però, va ser tota una sorpresa, ja que darrerament els veïns fins i tot disposaven de cobertura 4G. Mentrestant, segons han pogut observar al mapa de cobertures, la de la seva zona "és bona", asseguren. Tanmateix, ara la connexió es talla uns 2 quilòmetres abans d'arribar al poble, i els veïns pensen que podria tractar-se d'un problema als repetidors o bé per alguna reorganització d'antenes o de potència.
 

«No demanem res que no tinguéssim abans»

Sí que disposen d'una wifi pública a l'església que arriba via satèl·lit, però aquesta no té prou abast per donar servei dins de les cases. Tot plegat està suposant un gran maldecap per als afectats, que en cas d'incendi, per exemple, no podrien trucar als Bombers, ni tampoc poden fer una transferència bancària.

De moment, les diverses reclamacions que han fet tant a la companyia com a l'Oficina de Consum a través del Consell Comarcal del Pallars Sobirà no han donat resultat. "No demanem res que no tinguéssim abans", exposa un dels veïns.

El més paradoxal, lamenta, és "que et treguin el poc que tens", ja que el poble ja disposava d'aquest servei fins fa poc. En aquest sentit, els veïns de Romadriu fan una crida als altres pobles de la comarca que es trobin en la mateixa situació "per fer força" i denunciar el fet de no tenir un servei bàsic en ple segle XXI.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació