Dimecres, 3 de juliol de 2024
rescat

Els Bombers rescaten un excursionista indisposat al Montsaliente, a Alt Àneu

L'home va ser evacuat amb un helicòpter del GRAE fins a Tírvia, des d'on se'l va traslladar en ambulància fins a l'Hospital de Tremp

Pallars Digital Alt Àneu | 30 de maig de 2024 a les 08:55
Imatge àrea de l'equip de rescat amb l'excursionista | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dimecres al migdia un excursionista indisposat al Montsaliente, pic enclavat al municipi d'Alt Àneu. L'avís s'ha produït a les 12:31h, i des del cos s'ha activat un helicòpter del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).
 
 
L'home formava part d'un grup de quatre persones que havien fet el cim de la muntanya, de 2.890 metres d'altitud, però no es trobava en condicions de fer el descens. Amb l'arribada de l'equip de rescat, el sanitari del SEM ha fet una primera valoració de l'afectat, que es trobava conscient i orientat.

Després de fer l'extracció, l'excursionista ha sigut traslladat fins a l'heliport de Tírvia, on l'esperava una ambulància, que l'ha evacuat fins a l'Hospital del Pallars de Tremp. La resta del grup, mentrestant, ha pogut realitzar el descens pel seu propi peu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació