Diumenge, 30 de juny de 2024
fira

Rialp celebra la 13a Fira d’Oficis i Menestrals i homenatja el FC Rialp pels seus 80 anys

El certamen tindrà lloc aquest diumenge amb parades de productes artesanals per tot el recinte firal i demostracions de diversos oficis

Pallars Digital Rialp | 30 de maig de 2024 a les 11:54
El programa de la fira s'ha presentat aquest dilluns a Lleida | Diputació de Lleida
Rialp celebra aquest diumenge 2 de juny la 13a Fira d’Oficis i Menestrals, durant la qual també es rendirà homenatge al FC Rialp pels seus 80 anys d'existència. Les activitats s’iniciaran a les 9h del matí amb un esmorzar ofert pel restaurant Les Nous, mentre que a partir de les 10h hi haurà parades de productes artesanals per tot el recinte firal i demostracions d’oficis.

Els visitants podran veure com treballava un bufador de vidre, un ferrer, un cisteller, una teixidora en teler, un ceramista o un artista del cartró pedra, així com la confecció de retaules romànics dels segles X al XII, o bé l'ofici de marroquiner. També s’ha previst una mostra de peces recuperades de la indumentària del pastor pel mestre artesà Edu Marín.
 

 

80 anys del FC Rialp

Durant el matí, els visitants també gaudiran de l’exposició que commemora el 80è aniversari del FC Rialp. Segons ha explicat l'alcalde, Gerard Sabarich, "no hem d’oblidar que el futbol té presència a Rialp des de fa més de 80 anys. De fet, és l’entitat més antiga que tenim al municipi, i m’atreviria a assegurar que, molts d’aquests artesans, fa molts anys enrere, també participaven del futbol", ha dit.

Una altra de les activitats programades durant el matí és la visita al molí fariner de Bellera. També es faran tallers artesanals per a infants; o un espectacle familiar a càrrec de MiNuna Teatre, amb Mireia Nadal i Núria Castells, que adaptaran un conte existent amb l’essència de la Fira d’Oficis.

A la tarda s’han programat passejades a cavall, amb la col·laboració de l’Hípica Jordi Baró; una taula rodona amb la participació del president del FC Rialp, Jordi Altieri; l’exàrbitre de primera divisió, Xavier Estrada Fernández, i altres persones que han passat per l’equip i la seva directiva des dels seus inicis.
 
 

Música i gastronomia

L’activitat de cloenda serà un concert de música tradicional amb el duet Sicut Apes, format per Carla Mateo i Clara Palet, que es farà a la plaça de les Escoles. Durant la jornada es podrà demanar el pinxo de la fira als bars i restaurants del poble, com a productes estrella. Prèviament, el dia 1 de juny, a la plaça de les Escoles, la comissió de Festes de Rialp organitza un concert, a partir de les 23:30h, amb Pastesbros, K-Zu i Ruggy.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació