Diumenge, 30 de juny de 2024
Curses de muntanya

Arriba la 10a edició de la Milla Vertical d'Àreu

Prop d'un centenar de persones participaran aquest dissabte a la cursa que puja fins al cim del Monteixo

Pallars Digital Àreu | 31 de maig de 2024 a les 10:54
Participants de la Milla Vertical d’Àreu pujant al Monteixo | Milla Vertical d'Àreu
Prop d'un centenar de persones participaran aquest dissabte a la 10a edició de la Milla Vertical d'Àreu. La cursa contrarellotge, hereva de la Cuita del Sol, pujarà fins al cim del Monteixo amb un recorregut de 3,6 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.685 metres. La prova destaca per la seva duresa i bellesa, però especialment perquè comença amb l’inici de la posta del sol.

A les 17:30h es donarà el tret de sortida a la Milla Jove, que arriba fins al Jespedil. Un quart d'hora després, començarà la Milla Vertical, mentre que a les 18:15h serà el torn de l'Encamada i la Mini Milla. A les 20:30h se celebrarà el sopar per als corredors i els seus acompanyants, mentre que a les 22:30h tindrà lloc l'entrega de premis.
 
Enguany, com a novetat, els més ràpids de les categories Absoluta Masculí i Femení rebran per primer cop els premis en metàl·lic: 300 euros per als primers, 200 per als segons classificats i 100 euros per als qui arribin en tercer lloc.

 
 
La prova inicial té l’origen en el llibre L’edat de les pedres de l’escriptor Pep Coll, on es ressuscita la llegenda de L’home que corria més que el sol; situada al poble fictici de Malpui. Diu la llegenda que la vigília de la festa major del poble, es feia una cursa a peu entre els fadrins de la població.

Es donava la sortida a la plaça just a inici de la posta del sol, i l'objectiu era arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant i a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret a escollir fadrina per al ball de la festa major.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació