Dimecres, 3 de juliol de 2024
fotografia

Un assaig fotogràfic retrata la nova societat pallaresa sorgida després de la pandèmia

Es tracta d’un treball del fotògraf Jesús Visauta, que exposa la seva mostra fins el 22 de juny a la Wonder Photo Shop de Barcelona

Pallars Digital Pallars | 31 de maig de 2024 a les 11:29
Una de les instantànies de la mostra fotogràfica | Jesús Visauta
El fotògraf barceloní amb vincles al Pallars, Jesús Visauta, és l'autor de l'exposició Un buen día, que retrata la societat pallaresa sorgida arran de la pandèmia. La mostra fotogràfica, guanyadora del premi Wonder Photo Shop d'enguany, té com a models els mateixos habitants del Pallars, que van ser convocats a través de les xarxes socials.

L'exposició també té com a objectiu mostrar el canvi que s'ha produït en la demografia pallaresa durant els darrers anys. Els retrats s'han fet en entorns naturals, com ara el pantà de Sant Antoni, amb els quals l'autor pretén posar en relleu el vincle que hi tenen les persones, però també la seva identitat i les seves arrels.
 
L'obra va crear-se l'estiu del 2021, i tal com declara Visauta a Imaging Magazine, es tracta d'un treball "inacabat i, possiblement, inacabable", ja que el Pallars "es troba en una constant transformació humana, que ha canviat la manera de viure de la comunitat".

De fet, l'exposició compta amb instantànies de gent pallaresa molt diversa: d'aquells que hi han viscut sempre com d'altres que han decidit iniciar una nova vida a les comarques pallareses. La mostra es pot visitar a la Wonder Photo Shop de Barcelona fins el 22 de juny.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació