Diumenge, 30 de juny de 2024
acadèmia de talarn

L’acadèmia militar de Talarn compleix 50 anys

L’acte de commemoració principal serà el 5 de juliol, coincidint amb l’entrega de despatxos, que estarà presidida per Felip VI

Pallars Digital Talarn | 3 de juny de 2024 a les 11:04
Alumnes a l'esplanada de l'acadèmia de Talarn | Exèrcit de Terra
L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn ha complert aquest divendres els seus 50 anys d'existència. Ubicat al campament general Martín Alonso, el centre educatiu va crear-se l'any 1974, convertint-se en el primer que es dedicava exclusivament a la formació de suboficials de l'Exèrcit de Terra. Durant aquest mig segle de vida, l'acadèmia militar ha format uns 30.000 soldats.
 
 
Per commemorar l'efemèride, s'ha fet públic un documental on s'explica la història del naixement de l'acadèmia, i que compta també amb testimoni dels diferents comandaments i dels suboficials que s'hi han format. El principal acte de commemoració dels 50 anys tindrà lloc el 5 de juliol, aprofitant l'entrega de despatxos als nous sergents de la 49a promoció, i que estarà presidida per Felip VI.

 
​El dia anterior, se celebrarà un concert impartit per una unitat de música militar, que estarà obert a acollir al personal civil. Durant aquests darrers mesos, l'AGBS ha organitzat nombroses activitats culturals, socials i esportives. Una d'elles han sigut els campionats de recorreguts de tir, de judo, de combat cos a cos i d'esgrima.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació