Dimecres, 3 de juliol de 2024
centre històric

Salàs de Pallars treurà els cotxes del casc antic després de l’èxit de la prova pilot

Aprofitant el concurs de carrers i balcons florits, l’ajuntament també ha decidit limitar l’aparcament al voltant de la vila closa, on només podran estacionar els residents

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 3 de juny de 2024 a les 11:58
El carrer Sant Cebrià Alt va ser el guanyador del concurs | TGE
L'Ajuntament de Salàs de Pallars ha decidit prohibir l'aparcament al casc antic del poble aprofitant l'èxit de la prova pilot Cotxes per flors. En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde, Jaume Solé, ha explicat que gràcies al concurs de carrers i balcons florits han vist que treure els vehicles dels carrers "és possible", i que fins i tot els "ha sobrat algun espai".

"La voluntat és que això sigui definitiu i ja no hi hagi cotxes aparcats a l'interior de Salàs", ha exposat Solé. Abans de la prova pilot, el consistori va consultar el cens de cotxes que paguen l'impost de circulació i estan domiciliats als carrers de l'interior de la vila i, després de comprovar que tots cabien extramurs, van decidir col·locar la senyalització per limitar l'aparcament.
 

El Raval del Vall i el Raval de la Solana estaran reservats per als residents. Foto: TGE

 
Així doncs, a partir d'ara les places del Raval del Vall i del Raval de la Solana estaran reservades exclusivament per als residents de Salàs que paguin aquest impost dins del nucli antic. Segons Jaume Solé, ho han d'acabar de desenvolupar, però avança que es donaran targetes als residents perquè les col·loquin als vehicles.
 

Nou pàrquing per als visitants

D'altra banda, l'ajuntament té el compromís d'uns veïns que cediran un terreny urbà per a habilitar-hi un pàrquing per als visitants. Es tracta d'un espai "molt ben situat" i amb capacitat per a unes 40 places. La prova de foc, doncs, serà aquest estiu, època en què el poble rep més visitants i veïns amb segones residències.
 

S'ha col·locat la nova senyalització per prohibir l'aparcament. Foto: TGE


Jaume Solé ha agraït el recolzament de l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que ha contribuït econòmicament en la iniciativa i actualment està treballant amb temes de mobilitat rural. De fet, l'alcalde explica que tiraran endavant un estudi de mobilitat a l'entorn de Salàs per acabar de definir les zones d'aparcament a tot el poble.
 
Pel que fa al Cotxes per flors, l'alcalde ha celebrat que en aquesta primera edició "els carrers han lluït molt" i que els veïns s'han bolcat amb la iniciativa -pionera a la comarca- i que es repetirà durant els pròxims anys. Dissabte, com a cloenda del Salàs Vila Florida, es van atorgar fins a set premis als veïns, un d'ells per al carrer més guarnit, que enguany s'ha endut el carrer Sant Cebrià Alt.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació