Diumenge, 30 de juny de 2024
esports

Tremp dona llum verda a la subvenció dels Next Generation per millorar la zona esportiva del Pinell

L’ajut, de gairebé 368.000 euros, finançarà una part de les despeses del projecte, que ascendeix a 600.000 euros

Tomàs Garcia Espot Tremp | 4 de juny de 2024 a les 11:14
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | TGE
El ple de l'Ajuntament de Tremp d'aquest dilluns ha donat llum verda a una subvenció dels fons europeus Next Generation per a la millora i optimització d'instal·lacions esportives que fomentin el turisme esportiu sostenible. L'ajut, de 367.937,71 euros, finançarà una part de les despeses del projecte Zona esportiva del Pinell que ascendeix a 600.000 euros
 
Entre les actuacions previstes hi ha l'adequació dels vestuaris del camp de futbol i la piscina municipal, millora dels accessos a la zona esportiva del Pinell, actuacions per a optimitzar l'eficiència energètica dels equipaments de la zona amb la implementació de plaques solars, aerotèrmia i sistemes d'il·luminació més adequats, entre altres. 
 
Tal com ha apuntat el tinent d'alcaldia i regidor d'obres públiques, Jaume Catalan, està previst que les obres comencin a finals d'aquest any 2024. Un fet, però, que no alterarà el ritme de les entitats esportives de la ciutat, segons ha explicat. Pel que fa al termini dels treballs, Catalan calcula que les millores podrien estar enllestides el desembre del 2025.
 

L'alcaldessa passa a tenir dedicació exclusiva

D'altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat que l'alcaldessa, Sílvia Romero, passi a tenir un règim de dedicació exclusiva a l’ajuntament. Aquest fet suposa que la batllessa -que recentment ha deixat de ser diputada al Parlament de Catalunya- percebrà ara un sou anual de 42.000 euros, mentre que el primer tinent d'alcaldia, Jaume Catalan, en continuarà cobrant 36.000 euros, tal com es va fixar durant el ple del cartipàs.
 

Moció a favor del Parc Natural del Montsec

Més endavant, la corporació municipal també s'ha adherit a la moció per impulsar la declaració del Parc Natural del Montsec. Es tracta d'una  figura necessària per al reconeixement dels valors patrimonials d’aquest espai i per al desenvolupament socioeconòmic d’aquest territori.
 
L'alcaldessa ha explicat que el municipi de Tremp només tindria 400 hectàrees incloses dins d'aquest futur espai protegit. La inclusió d'aquesta superfície al parc, afirma, suposaria l'atorgament de recursos tècnics i econòmics, però no comportaria l'aplicació d'una nova normativa específica, sinó que perviurien les regles de cada ajuntament

Mentrestant, el consistori també ha donat llum verda a la renovació del conveni de gestió de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà que suposa la preservació del fons municipal de l’Ajuntament de Tremp amb l’aportació d’un terç del sou d’una persona tècnica. 

El d'aquest dilluns ha estat el darrer ple del secretari municipal, Joan Castells, que ha rebut l'agraïment i el reconeixement de part de tots els grups municipals, així com un llarg aplaudiment, que ha encaixat visiblement emocionat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació