Dimecres, 26 de juny de 2024
selectivitat

Una norantena d'alumnes pallaresos inicien les proves de la selectivitat a Tremp

És el cinquè any consecutiu que l'institut públic trempolí acull les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) pels alumnes pallaresos

Tomàs Garcia Espot Tremp | 4 de juny de 2024 a les 09:57
Un grup d'alumnes a l'Institut de Tremp abans de començar el primer examen, aquest matí | TGE
Un total de 89 alumnes del Pallars han començat aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a l'Institut de Tremp. És el cinquè any consecutiu que el centre educatiu de la capital del Pallars Jussà acull els exàmens de la selectivitat després que la Covid-19 obligués a limitar els desplaçaments. Enguany, 36 dels alumnes ho són del propi institut trempolí, 34 baixen de l'Institut Hug Roger III de Sort 19 són de l'Institut de la Pobla de Segur.

Dels 42.535 alumnes que s'examinen en el conjunt de Catalunya, 33.174 provenen del batxillerat, 431 més que l'any passat; i 4.490 de cicles formatius de grau superior, 296 més. A més, hi ha 4.871 alumnes de matrícula lliure, 89 més que en la convocatòria anterior. Hi haurà 217 tribunals i unes 2.800 persones involucrades en l'organització. Per demarcacions, a Barcelona hi ha 32.344 matriculats, a Girona 3.748, a Lleida 2.419 i a Tarragona 4.024.
 

Els alumnes pallaresos abans d'entrar a les aules. Foto: Institut de Tremp


La primera prova a què s'enfronten els alumnes és la de castellà, que ha començat a les 9h del matí, i on els alumnes podran evitar les preguntes sobre lectures obligatòries. Enguany, es manté l'estructura general dels exàmens a excepció d'un canvi a català i castellà, on els alumnes hauran de respondre dos de les quatre opcions que se'ls donen.
 
Dos d'aquestes seran les habituals de control de les lectures obligatòries de segon de batxillerat, però les altres seran de caire més competencial, seguint el nou currículum aplicat amb la llei estatal d'educació, la LOMLOE.

Les proves es divideixen en dues fases, la general que és obligatòria i consta de cinc exàmens; i l'específica, que és voluntària i on els estudiants es poden examinar de fins a tres matèries que poden triar d'entre 23, segons el batxillerat que hagin cursat, i que serveix per pujar nota.
 
Després de l'examen de castellà, a les 12h serà el torn de Llengua estrangera i a les 15h d'assignatures de la fase específica. Demà dimecres el primer examen serà el d'Història o Història de la Filosofia, a les 12h serà el torn de la matèria comuna d'elecció segons el batxillerat cursat i a la tarda novament matèries específiques. L'últim dia, el dijous a les 9h, faran l'examen de Llengua catalana i literatura, a les 12h noves matèries d'elecció i a la tarda matèries de la fase específica.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació