Diumenge, 30 de juny de 2024

Els temps estan canviant

Article d'opinió de Jordi Navarra, pagès, ramader, número 6 d'Esquerra Republicana a les eleccions europees i alcalde de Sant Esteve de la Sarga

Opinió Pallars | 4 de juny de 2024 a les 15:31
Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga | ERC Alt Pirineu

Senyor director,

Catalunya és un país divers: té molts quilòmetres de costa, i també muntanyes que superen els 3.000 metres d'alçada. Aquesta diversitat permet una gran varietat d'agricultura i ramaderia: extensiva, intensiva, ecològica, convencional, de regadiu, de secà... Tots compartim un mateix objectiu: produir aliments de qualitat per alimentar la població.

Sí, els temps canvien. El nostre sector és un dels més innovadors i tecnològicament més avançats. Hem de produir més i millor. Nosaltres, els pagesos, fem la nostra feina tan bé com sabem: treballar la terra i cuidar el bestiar. No ens referim a passar hores davant un ordinador omplint formularis repetitius que, sovint ni nosaltres mateixos entenem. Aquestes normatives, que provenen de despatxos llunyans, sovint van en contra de la nostra manera de treballar i viure. La majoria de les normatives europees prenen com a referència països com Alemanya o França, que tenen poc a veure amb el nostre clima i geografia. Tanmateix, les hem de complir perquè depenem de subvencions que provenen d'Europa, originades després de la Segona Guerra Mundial, quan, igual que ara, calia proveir la població d'aliments a preus assequibles.

Se'ns té poc en compte, per això ens hem revoltat, aquí i arreu del continent. Els temps estan canviant, però el que no canviarà mai és el nostre arrelament a la terra i a la nostra feina. Per tot això i més, soc candidat a les eleccions al Parlament Europeu, escollit per la sectorial d'agricultura, ramaderia i pesca d'ERC, per treballar i canviar les dinàmiques, actualment, imposades perquè el nostre sector , la pagesia i la ramaderia catalana, tingui el lloc que és mereix, dignificada, ben remunerada i amb una burocràcia clara i senzilla,  i també perquè els nostres pobles siguin vius i forts tal i com és mereix el nostre país,  Catalunya.

Jordi Navarra i Torres
Alcalde de Sant Esteve de la Sarga
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació