Diumenge, 30 de juny de 2024
fons europeus

Els fons europeus reparteixen 16,3 milions d'euros al Pallars

Hi ha gairebé un centenar de beneficiaris i destaquen el Consell del Sobirà, amb 3,6 milions d’euros, o l’Ajuntament de la Pobla, amb 3,4 milions

Pallars Digital Pallars | 5 de juny de 2024 a les 08:48
La consellera d'Economia, Natàlia Mas, aquest dimarts a la Pobla de Segur | Govern
L'impacte dels fons europeus Next Generation al Pallars ascendeix a un total de 16,3 milions d'euros, amb gairebé un centenar de beneficiaris entre les dos comarques. Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, des de la Pobla de Segur, on ha explicat que tota aquesta informació es pot trobar al visor interactiu que s'ha posat a disposició de la ciutadania.

Guix ha explicat que totes les dades fetes públiques aquest dimarts faciliten una informació actualitzada de l'impacte real dels fons Next Generation a Catalunya. Segons aquesta eina, al Pallars Jussà s'han repartit 7,81 milions d'euros entre un total de 67 beneficiaris. L'ens local amb un import més alt és, precisament, la Pobla de Segur, amb gairebé 3,6 milions.
 
D'aquests, 848.000 euros són per a la via verda de Collegats, les passarel·les sobre els rius Flamisell i Noguera Pallaresa, punts de recàrrega de bicicletes i autocaravanes, i l'eficiència energètica al parc dels Raiers. Unes actuacions incloses dins del projecte de turisme actiu i de natura que vol renovar la façana fluvial del poble. A banda de la Pobla, una altra de les entitats que ha rebut més recursos és el Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb 1,2 milions.
 
Després de passar per la Pobla, la consellera Natàlia Mas ha anat fins a Rialp, on ha visitat el grup Fustes Sebastia, una de les empreses de la vegueria que ha captat més fons Next Generation, prop de 313.000 euros, 282.000 dels quals es destinaran a una caldera de biomassa de 3.480 quilowatts.

Al Pallars Sobirà, aquests ajuts sumen un total 8,49 milions d'euros repartits entre 31 beneficiaris. Qui s'endú la porció més grossa és el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, amb 3,62 milions. D'aquesta xifra, 1,2 milions són per al projecte de cicloturisme que l'ens comarcal està impulsant.
 
En concret, són per adequar l'itinerari BTT i cicloturisme familiar, instal·lar punts de recàrrega de bicicletes elèctriques i pèrgoles ciclovoltaiques i interconnectar itineraris. Pel que fa als ajuntaments de la comarca, el més beneficiat és el de Lladorre, on s'han repartit 1,56 milions d'euros.

 

Gairebé 43 milions a l'Alt Pirineu i Aran

L'impacte dels fons Next Generation a l'Alt Pirineu i Aran puja un total de 42,8 milions d'euros, a 30 d'abril del 2024. En concret, aquests recursos han beneficiat 221 empreses (el 98% de les quals són pimes), 45 corporacions locals, 647 particulars, 19 entitats sense ànim de lucre, 3 centres de recerca i/o formació i 6 entitats del sector públic de la vegueria.

En total, 941 entitats i particulars de l'Alt Pirineu i Aran s'han adjudicat recursos procedents de convocatòries, licitacions o concessions directes, tant de la Generalitat com de l'Estat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació