Dimecres, 3 de juliol de 2024
esllavissades

Les obres d'estabilització de Santa Engràcia avancen a bon ritme

Ja s'ha sanejat tota la zona afectada per l'esllavissada i ara s'assegurarà el talús amb malles metàl·liques

Tomàs Garcia Espot Santa Engràcia | 5 de juny de 2024 a les 11:57
La directora de l'ICGC, Miriam Moysset, visitant les obres aquest dilluns | ICGC
Les obres de sanejament i estabilització de Santa Engràcia avancen segons el previst. Així ho ha explicat a Pallars Digital l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, que exposa que manquen unes tres setmanes per finalitzar els treballs. L'ajuntament trempolí, recordem, va haver d'assumir 260.000 euros perquè aquestes tasques poguessin executar-se.
 
 
De moment, ja s'ha dut a terme el sanejament de la zona afectada per l'esllavissada del passat mes de març. En concret, s'ha fet caure tot el material del talús que es considerava perillós i podia caure sobre el poble. Arran del despreniment, una de les cases va resultar greument afectada per les roques.

 
A partir d'ara, explica l'alcaldessa, només falta abordar l'estabilització de la zona, durant la qual es col·locaran malles metàl·liques per evitar noves esllavissades. Aquest dilluns, Miriam Moysset, directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), ha visitat personalment les obres.
 
El motiu és que un dels tècnics de l'ICGC ha assumit la direcció tècnica de les obres, mentre que l'informe tècnic després del despreniment també va ser elaborat pels geòlegs de l'institut. Aquest aconsellava, precisament, desenrunar i estabilitzar la zona com més aviat millor, ja que afirmaven que "no era segura".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació