Diumenge, 30 de juny de 2024
esllavissades

Reparar l'esllavissada de l'N-260 a la font de la Figuereta costarà prop d'un milió d'euros

S'estan instal·lant malles i ancoratges a la paret en una superfície de 1.200 metres quadrats

Pallars Digital La Pobla de Segur | 6 de juny de 2024 a les 08:30
Un helicòpter traslladant material a la zona aquest dimecres | Subdelegació del Govern
Les obres per reparar l'esllavissada de l'N-260 a la Pobla de Segur, a l'altura de la font de la Figuereta, tindran un cost de 976.231 euros. Ara s'està treballant en la instal·lació de malles i ancoratges a la paret de la muntanya, en una superfície de gairebé 1.200 metres quadrats.

 
El Ministeri de Transports ha traslladat aquest dimecres material en helicòpter per arranjar les parets de la muntanya. L'esllavissada de roques, que es va produir el passat 9 de març, va tallar la circulació i va obligar a desviar el trànsit per la carretera local de Peramea, Bretui, Montcortès i la Pobleta de Bellveí, i també per la mateixa N-260 pel Port del Cantó, segons el destí o l'origen.
 
La via es va reobrir al trànsit l'endemà i des de llavors s'hi treballa per completar els treballs d'arranjament i millora. Arran d’aquest despreniment, el Consell de Ministres del 15 de maig va aprovar obres d’emergència en aquest punt per restaurar els danys ocasionats i aplicar els tractaments necessaris a les parets de la muntanya i en els blocs de pedra de gran mida que van quedar inestables en aquesta zona.

L'operació de trasllat de material ha estat seguida de prop pel subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, i el Cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, que han comprovat in situ l’estat de les obres que s’hi duen a terme.

 

L'estat de les carreteres al Pallars

Aquesta esllavissada va posar de nou sobre la taula el mal estat en què es troben actualment moltes carreteres del Pallars. L'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, va lamentar que quan es produeixen despreniments com aquests el Pallars queda "pràcticament incomunicat".

L'única alternativa per als vehicles, en aquest cas, era passar per la carretera de Montcortès, que l'ajuntament no pot mantenir amb fons propis. En aquest sentit, Sentinella va demanar que el seu manteniment fos assumit per ens supramunicipals com la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació