Diumenge, 30 de juny de 2024
falles

Llavorsí celebrarà la primera baixada de falles de la seva història el 29 de juny

Tot i no tenir tradició fallaire, la població pallaresa s'afegeix a les populars festes del foc, declarades Patrimoni Immaterial de la Unesco l’any 2015

Pallars Digital Llavorsí | 10 de juny de 2024 a les 11:00
La baixada es farà des del mirador del Burganàs | Ajuntament de Llavorsí
Llavorsí celebrarà una baixada de falles per primera vegada en la seva història. Serà la nit del 29 juny, festa de Sant Pere, tal com ha confirmat a Pallars Digital el seu alcalde, Josep Vidal. Uns 75 fallaires llavorsinencs baixaran des del des del mirador del Burganàs, a tocar del poble, i per un sender rehabilitat recentment.

 
El punt d'arribada serà la zona poliesportiva on, segons explica l'alcalde, s'encendrà la falla major per celebrar el fi de festa. Malgrat no ser un poble de tradició fallaire, l'objectiu és utilitzar el foc per a fomentar la unió entre els veïns, creant al mateix temps una festa popular i familiar.
 
 
El municipi s'afegeix, doncs, a la llista de pobles del Pallars que celebren aquestes festes del foc, declarades Patrimoni Immaterial de la Unesco l’any 2015, com són Alins, Isil, AlósValència d'Àneu i la Pobla de Segur

La darrera població pallaresa en recuperar aquesta tradició va ser Sort l'any 2018, mentre que actualment també se celebra en altres indrets com la Guingueta d'Àneu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació