Dimecres, 3 de juliol de 2024
Parlament

Jeannine Abella, Neus Comes i Josep Vidal prenen possessió com a diputats al Parlament de Catalunya

Josep Rull ha estat escollit nou president de la cambra, mentre que la mesa manté la majoria independentista

Pallars Digital Barcelona | 11 de juny de 2024 a les 10:00
El Parlament de Catalunya de la 15a legislatura | Sergio Ramos Ladevesa
Els tres pallaresos escollits en les passades eleccions catalanes del 12 de maig, Jeannine Abella, Neus Comes i Josep Vidal, ja han pres possessió com a diputats al Parlament de Catalunya. Aquest dilluns, la cambra catalana ha escollit la nova mesa, que manté la majoria independentista i està encapçalada per Josep Rull, que ha estat elegit president gràcies als vots de Junts, ERC i la CUP.

 
Si bé en l'anterior legislatura el Pallars ja va tenir tres representants al Parlament, és la primera vegada que en surten escollits tres en unes mateixes eleccions. L'única que repeteix és l'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella. La cap de llista de Junts a Lleida havia entrat a la cambra catalana el gener de 2022 després de la renúncia de Joan Carles Garcia.
 
Ara, i d'acord amb la seva posició preeminent a la candidatura, Abella s'asseu a la primera fila del grup parlamentari de Junts -situat a la dreta de l'hemicicle- i just darrere dels escons del Govern. De fet, aquest dilluns era ben a tocar d'una altra pallaresa, Ester Capella, que encara és consellera de Territori en funcions.
 

Jeannine Abella ocupant un escó a la primera fila del grup parlamentari de Junts. Foto: Sergio Ramos Ladevesa

 
Qui sí que s'estrena al Parlament de Catalunya en aquesta 15a legislatura és Neus Comes, regidora d'Endavant per Sort i quarta de la llista del PSC per Lleida. En el seu cas, s'asseu a l'extrem esquerre de la cambra, però no molt lluny del faristol, ja que el grup socialista és el més nombrós a la cambra. A tall de curiositat, l'escó de Comes és gairebé a tocar del què ocupava el diputat republicà Antoni Flores.
 
Finalment, Josep Vidal, alcalde de Llavorsí i número dos d'ERC Lleida, també és un nouvingut a la cambra catalana. En el seu cas, els 20 diputats republicans es troben més amunt en l'hemicicle, però també al costat esquerre. Aquest dilluns, Vidal s'ha assegut ben a prop de Juli Fernàndez, exconseller de Territori, que ha estat escollit segon secretari de la mesa del Parlament.
 

Josep Vidal felicitant Juli Fernández. Foto: Sergio Ramos Ladevesa

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació