Dimecres, 3 de juliol de 2024
fires

Talarn es consolida com a «capital del vi del Pirineu» amb una exitosa 12a Fira del Vi

L’ajuntament xifra en 3.000 persones l’assistència al certamen, que ha comptat amb la participació de nou cellers del Pirineu i 10 restaurants de la comarca

Pallars Digital Talarn | 11 de juny de 2024 a les 10:45
Les places per a les diferents degustacions guiades es van esgotar ràpidament | Ajuntament de Talarn
Aquest cap de setmana Talarn ha tornat a ser l'epicentre del vi pirinenc amb la celebració de la 12a Fira del Vi, un certamen que segons l'ajuntament ha reunit a més de 3.000 persones, consolidant així la posició del municipi com a "capital vitivinícola del Pirineu".

La fira, que va tenir lloc durant dos dies, va comptar amb la participació de nou cellers del Pirineu i 10 restaurants de la comarca. Els visitants van poder degustar una àmplia varietat de vins, tapes elaborades pels restaurats i productors de la zona, participar en tastos guiats i maridatges, i gaudir de música en directe.
 

La fira va ser un èxit rotund en participació i vendes. Foto: Ajuntament de Talarn


Un èxit rotund en participació i vendes, un fet que segons el consistori demostra el "gran interès del públic" per aquest certamen. A més, apunten, les places per a les diferents degustacions guiades es van esgotar ràpidament.
 
L'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, va expressar la seva satisfacció per la bona resposta del públic i va destacar que la fira ha contribuït a consolidar el municipi com a referent en el món del vi del Pirineu. "Aquesta fira és una prova que el Pallars té un gran potencial vitivinícola i que estem treballant per convertir Talarn en la capital del vi del Pirineu", va afirmar Garcia.

Enguany, la fira va comptar amb diverses novetats, com ara la representació de la línia de vins del Pirineu de la Denominació d'Origen (DO) Empordà, un tast de formatges dels Pirineus guiat per l'artesà Aleix Solé i maridats amb vins del celler El Vinyer, i la degustació dels vins guanyadors del concurs anual de la DO Costers del Segre.
 

La música en directe també va tenir un important paper protagonista. Foto: Jordi Uriach


A més, la música va tenir un paper important en la fira, amb actuacions a càrrec de La Ludwig Band, els DJ Mica Wagner i D.K.S.A., i el concert ViViVi, que va combinar música de violí, violoncel i vi. Segons defensa l'ajuntament, la Fira del Vi de Talarn és una plataforma ideal per a promocionar el vi del Pirineu i donar a conèixer la seva qualitat i singularitat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació