Dilluns, 1 de juliol de 2024
Esports

«El Padrí del Rialp»: la nova mascota que promourà l'esportivitat i el bon ambient a la grada

El club de futbol del Pallars Sobirà vol fomentar les bones relacions amb els equips rivals coincidint amb el seu 80è aniversari

Pallars Digital Rialp | 12 de juny de 2024 a les 10:02
La nova mascota del FC Rialp | FC Rialp
El FC Rialp tindrà una nova mascota la temporada que ve, el Padrí del Rialp, que vetllarà per garantir el joc net i el bon ambient sobre el camp i a la graderia. Tal com ha explicat a Pallars Digital el president del club, Jordi Altieri, el seu objectiu serà amonestar els espectadors que insultin durant el partit. 

La idea, exposa el president, li rondava pel cap des de fa un parell d'anys. "A casa nostra vull intentar evitar insults entre els equips i els jugadors", assegura. En aquest sentit, el Padrí del Rialp tindrà dos targetes, una groga i una vermella, que ensenyarà als aficionats que no es comportin a la grada. 

La figura, que s'ha creat amb motiu dels 80 anys del club i que es va estrenar durant la 13a Fira d'Oficis i Menestrals, representa un avi amb barretina, barba blanca, i evidentment, la samarreta groc-i-negra de l’equip del Pallars Sobirà, emulant el famós Avi del Barça. L'encarregada de crear la figura ha estat una empresa de Térmens.
 
D'altra banda, la mascota també fomentarà l'esportivitat. Així, el club, que actualment milita a Quarta Catalana, també obsequiarà els rivals amb una bufanda commemorativa del 80è aniversari, i també els convidarà a fer un beure sobre el mateix terreny de joc al final de cada partit.

De fet, aquesta última pràctica ja és marca de la casa. I és que molts dels equips que venen de lluny i juguen tard al municipal Jaume Bonell sempre acaben fent un mos al bar del Rialp un cop finalitzen els partits. Així doncs, independentment del resultat final, els amfitrions continuaran oferint un refrigeri i una bona acollida al rival.
 

Nou himne

A més, i tal com ha avançat Jordi Altieri a aquest diari, el club també està preparant un nou himne del FC Rialp. A principis de la pròxima temporada ja el tindran pràcticament llest, i ara han passat la idea i la lletra a un grup, que serà l'encarregat de posar-hi la música.
 

La plantilla del FC Rialp durant el sopar de final de temporada. Foto: FC Rialp


El president també ha volgut posar de relleu el sentiment d'unió que hi ha en aquest equip de futbol, l'únic que existeix actualment al Pallars Sobirà. En aquest sentit, ha recordat que al sopar de final de temporada, que no celebraven des de feia 7 ó 8 anys, eren més de 30 persones.
 
De cara a la nova temporada, Aliteri és optimista, però assegura que no tenen cap mena de pressió per tal de pujar a Tercera Catalana. "Jo només demano que tinguem futbol cada diumenge". Així i tot, les perspectives són bones: per una banda, l'actual entrenador, el figuerolenc Sant Fité, ha renovat contracte, i ja hi ha 27 jugadors apuntats. "Aquesta temporada hem gaudit moltíssim", confessa Altieri.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació