Divendres, 22 de novembre de 2024
art

«Art d'alçada», un viatge per la riquesa artística i paisatgística del Pirineu

El documental de Sandra Rull recorre el territori pirinenc, on 10 artistes comparteixen escenari

Pallars Digital Pallars | 12 de juny de 2024 a les 11:36
El documental compta amb els pallaresos Pep Coll, Vanesa Freixa i Carles Monegal | Benecé
El passat dimecres 5 de juny es va estrenar el llargmetratge documental Art d'alçada, dirigit per Sandra Rull, amb guió d'Anna Boneta i idea original de Meritxell Nus. La producció és un viatge pel territori pirinenc on es descobreixen paisatges i artistes que comparteixen escenari. A través dels relats de 10 protagonistes, el documental enfila un recorregut pel Pirineu que fa palesa la riquesa paisatgística i artística dels seus racons.

El músic i creador Arnau Obiols, l'artista i activista aranesa Alidé Sans, l'escultor mineral Ernest Altés, l'escriptor Pep Coll, l'artista Cerca Gelabert, el músic Eduard Gener, l'escultor Eudald Alabau, la il·lustradora i activista Vanesa Freixa i els litògrafs Carles Monegal i Sara Cabo són els personatges que el documental acompanya en el seu procés de creació i les reflexions entre art i natura per escenaris com Tremp, Pessonada, Olp, All, La Seu d'Urgell, Calvinyà, Farrera, Bausen, Ripoll o Solsona.
 
L'estrena ha donat el tret de sortida a tot un mes de juny en què cada dimecres a les 19:30h es farà el passi del documental als Cinemes Girona, a Barcelona. Excepcionalment, el dimecres 12 de juny el passi serà a les 16h. Amb aquesta cita a la capital catalana, el documental iniciarà la seva ruta per diverses sales de Catalunya durant l'estiu, fent especial parada en aquelles localitats de l'Alt Pirineu i Aran que són escenari i inspiració pels protagonistes de la producció. S'espera, doncs, que el documental arribi també al Pallars.

A finals del 2023 el documental va ser seleccionat per participar en la 14a edició del Festival de l'Audiovisual Català Som Cinema i va ser projectat l'octubre al Rectorat de la Universitat de Lleida com a peça que va obrir les projeccions de documentals de la cita. Al desembre, també va ser protagonista de la programació audiovisual de la 12a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, sent l'únic llargmetratge paisatgístic participant.
 
El documental ha comptat amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Solsonès.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació