Diumenge, 30 de juny de 2024
contingut patrocinat

PallarsActiu presenta un fons de capital risc per generar activitat al Pirineu en l’edició de la 9a Trobada Pallaresa

La societat vol captar 14 milions d'euros en tres anys amb la finalitat d’incentivar l’activitat econòmica al Pirineu

Redacció Pallars | 12 de juny de 2024 a les 10:48
Imatge de la 9a Trobada Pallaresa de PallarsActiu | PallarsActiu
PallarsActiu va celebrar el dijous 6 de juny la 9a edició de la Trobada Pallaresa, una jornada que any rere any es consolida com a punt de trobada entre els agents del teixit econòmic del Pallars i residents de l’àrea metropolitana de Barcelona vinculats a ambdues comarques.

El ponent estrella d’aquest any va ser Oriol Amat, catedràtic d’economia financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra amb vincles al Pallars. Amat va centrar la seva ponència en un diagnòstic amb les fortaleses i les debilitats, de les oportunitats i les amenaces i finalment va proposar les línies estratègiques prioritàries per al Pallars i el Pirineu.

La jornada va comptar amb l’assistència d’una setantena d’empresaris i entitats i com a novetat s’hi va presentar el fons de capital risc que impulsa la societat de foment del Pallars. Aquest fons de capital risc vol captar 14 milions d'euros en tres anys amb la finalitat d’incentivar l’activitat econòmica al Pirineu. Serà un fons autogestionat i subjecte a la regulació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Com en el cas de PallarsActiu, el fons tindrà participació pública i privada, tot i que la privada serà majoritària, al voltant del 60%. En aquests moments s'estan fent gestions per a la recerca d’empresaris i inversors que hi participin a títol personal i també s'està contactant amb canals de finançament públic com l’ICF, l’ICO i el Banc Europeu d’Inversions, i altres de privats, com fons d’inversió establerts a Catalunya i banca privada.

La intenció és que els particulars que vulguin participar-hi tinguin “arrels o algun tipus de sentiment que els atregui al Pirineu”. Aquest nou fons buscarà la rendibilitat, igual com qualsevol altre, però tindrà per objectiu facilitar l'“arrelament” de les iniciatives que financiï “perquè les empreses tinguin temps de créixer”, en comptes de primar la rendibilitat a curt termini.

La previsió és que financiï tant ampliacions de firmes existents com la implantació o creació de noves, així com propiciar un “ecosistema” que permeti atreure al Pirineu persones que lideren projectes més individuals en sectors com startups o que teletreballen.

Per concloure, la 9a Trobada Pallaresa va comptar amb un sopar a peu dret en format networking, ja que l’objectiu últim d’aquesta trobada és facilitar el contacte entre els participants per tal d’afavorir la creació de noves oportunitats i sinergies entre empreses i atansar les seves ambicions a les administracions públiques, així com donar a conèixer els projectes en què treballa actualment PallarsActiu.

L’acte se celebra amb el compromís de no perdre l’esperit d’agrupar autoritats, empreses i altres iniciatives i projectes amb un objectiu comú: l’estima pel Pallars i una voluntat ferma de seguir treballant plegats per a fer-ne un territori millor.
 
AMB EL SUPORT DE



  PUBLICITAT: El que acabes de llegir és un contingut patrocinat. Si vols donar difusió a la teva marca, el teu servei o el teu negoci a través de Pallars Digital, posa't en contacte amb nosaltres per correu a publicitat@pallarsdigital.cat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació