Dimecres, 3 de juliol de 2024
salut pública

Detingut un home de 24 anys per cultiu intensiu de marihuana en una casa de Gerri de la Sal

El domicili on s'han interceptat les plantes està situat al carrer Major, tenia la llum punxada i tres pisos habilitats per a la plantació

Pallars Digital Gerri de la Sal | 12 de juny de 2024 a les 15:04
Plantes interceptades a Gerri de la Sal | Mossos
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts a Gerri de la Sal un home de 24 anys com a suposat autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Aquesta és la segona intervenció de marihuana en menys de 15 dies al Pallars. El passat 29 de maig la policia catalana ja va decomissar 1.500 plantes en una operació antidroga a la zona de Susterris, al terme municipal de Talarn.

Tornant al cas de Gerri de la Sal, fa unes setmanes, els Mossos van tenir indicis de l'existència d'una casa en aquest poble del municipi de Baix Pallars on podria haver-hi una plantació de marihuana. Es va iniciar una investigació que va permetre localitzar una casa de quatre plantes, ubicada al carrer Major, que tenia l'escomesa elèctrica connectada fraudulentament.


A més, van comprovar que els aires condicionats funcionaven ininterrompudament durant les 24 hores del dia. Amb aquests indicis, els Mossos van fer un escorcoll i van comprovar que tres de les plantes del domicili estaven habilitades per al cultiu de marihuana.

Concretament, els Mossos van intervenir 250 testos amb les tiges tallades, que podrien ser d'un cultiu anterior, en un dels pisos de la casa. En un altre, van localitzar 490 testos amb plantes de marihuana en procés de creixement i en el darrer van trobar-n'hi 164 més preparats per a un cultiu imminent.

Totes les estances estaven habilitades amb una complexa infraestructura per facilitar el cultiu de les plantes. Es disposava d'aires condicionats, làmpades, extractors d'aire i ventiladors així com sistema de reg amb dipòsits connectats a una mànega per conduir la solució nutrient.

Durant l'escorcoll es va detenir un home que pernoctava a la casa. Segons els Mossos, s'encarregava del manteniment i vigilància de la plantació. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tremp.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació