Diumenge, 30 de juny de 2024
Meteorologia

La neu arriba als cims del Pallars en ple mes de juny

Indrets com el Montsent de Pallars, el Montorroio, el refugi d’Amitges, Llessui, Espot o Port Ainé s’han enfarinat amb l'entrada d'aire fred

Pallars Digital Pallars | 13 de juny de 2024 a les 08:48
El Montorroio, a la Vall Fosca, completament emblanquinat | Vall Fosca Climàtica
La neu ha fet acte de presència als cims del Pallars en ple mes de juny. Tot i que de manera tímida, l'entrada d'aire fred ha provocat precipitacions i la caiguda de la cota de neu aquest dimecres, fet que ha emblanquinat diversos punts del Pallars Sobirà, però també de la Vall Fosca, al Pallars Jussà.
 
Indrets com el refugi d'Amitges, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Montsent de Pallars i el Montorroio, a la Vall Fosca, la muntanya de Llessui o bé Espot i l'estació de Port Ainé, han sigut testimonis d'una enfarinada atípica per a aquesta època de l'any.
   
 
Així, estacions de la XEMA com la d'Espot (2.519 metres) han registrat una precipitació acumulada de 13,2 litres per metre quadrat10,3 Bonaigua (2.266), a Salòria (2.451) i 5 litres Certascan. Tot plegat, amb un lleuger descens de les temperatures que ha deixat una mínima de -2,5 graus a Salòria, de -2,3 a Certascan i de -1,7 graus a Espot i Bonaigua.
 


Sant Antoni continua ple a vessar

Mentrestant, en altres indrets de les comarques pallareses les precipitacions en forma de pluja han estat força abundants. La Pobla de Segur va ser la localitat més plujosa aquest dimecres, amb 45,4 litres per metre quadrat recollits; a Sort van caure 17,1 litres i Tremp 14,2.
 
Una abundància d'aigua que manté el pantà de Sant Antoni al voltant del 100% de la seva capacitat, i que aquesta setmana ha provocat que les comportes de l'embassament tornessin a obrir-se.
 

 Consulta la previsió del temps per les properes hores


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació