Diumenge, 30 de juny de 2024
medi natural

Denunciats quatre motoristes per circular per la pista forestal protegida de Bonabé

Forma part de la Zona d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu

Pallars Digital Vall de Bonabé | 14 de juny de 2024 a les 09:49
Els rurals sancionant dos dels motoristes | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat quatre motoristes per circular per la pista forestal de la Vall de Bonabé. Des del 2022, aquesta pista forma part de la Zona d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA), dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Això suposa que el pas de vehicles recreatius, com ara motos, quads o bugies, està restringit, ja que hi ha un límit de soroll inferior als 50 decibels.
 
 
La regulació té com a objectiu preservar el silenci i garantir que els únics sons que s'escoltin en aquest espai provinguin de la natura. A més, i després de ser declarada ZEPQA, cada estiu la Vall de Bonabé regula l'accés de vehicles 4x4 des de finals de juny i fins al mes de setembre.

 
Així, els vehicles totterreny que vulguin circular per la Vall, concretament entre el Fornet i Marimanha, han de reservar amb antelació i amb un límit de fins a 150 vehicles diaris. El preu de la reserva és de cinc euros per vehicle, mentre que els veïns de la zona i altres vehicles autoritzats n'estan absents.
 
D'altra banda, sí que es pot estacionar gratuïtament als aparcaments del Fornet (entrant per Alós d'Isil) o Marimanha, amb entrada per la Val d'Aran. D'aquesta manera, el Parc Natural de l'Alt Pirineu vol evitar la massificació de vehicles en època d'estiu, i conservar la Vall de Bonabé com un indret tranquil, sigui a peu, a cavall o en bicicleta. De fet, hi ha la possibilitat de llogar bicicletes elèctriques al Refugi del Fornet.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació