Diumenge, 30 de juny de 2024
gent gran

Els casals cívics de Tremp i Sort s’uneixen a un programa per acompanyar persones que se senten soles

Implicar la comunitat per combatre la soledat no volguda, crear vincles i fer que les persones es relacionin amb gent del seu entorn són els objectius del programa

Pallars Digital Pallars | 14 de juny de 2024 a les 10:57
La finalitat és atendre no només gent gran que viu sola, sinó persones en situació de vulnerabilitat social | Drets Socials
Els casals cívics de Tremp i Sort s'han unit al programa Comunitats contra l'aïllament social per acompanyar persones que se senten soles. La iniciativa, promoguda pel Departament de Drets Socials, té com a objectiu implicar la comunitat per combatre la soledat no volguda, crear vincles i fer que les persones es relacionin amb gent del seu entorn.

 
La finalitat és atendre no només gent gran que viu sola, sinó persones en situació de vulnerabilitat social, de manca d'autonomia o d'aïllament social perquè aconsegueixin una qualitat de vida millor. Mitjançant els diferents agents, es detecten les situacions de soledat no volguda i l'equip responsable del programa es posa en marxa.
 
El programa activa els voluntaris per vincular les persones en risc d'exclusió als serveis i a les activitats comunitàries o, segons les situacions detectades, es deriven els casos als serveis especialitzats de salut o de serveis socials. Algunes d'aquestes persones se les vincula amb l'equipament cívic de la seva zona perquè puguin participar de les activitats que s'hi organitzen.

Tant el del Tremp com el de Sort formen part dels 50 casals cívics que s'han adherit enguany al programa, juntament amb d'altres d'arreu de Catalunya. El programa Comunitats contra l'aïllament social es va posar en marxa a Igualada i Tarragona, en un primer moment, i després a Reus i Manresa, i ara s'ha ampliat donat l'èxit d'aquestes primeres proves pilot.
 
La solitud no volguda i l'aïllament social són actualment realitats punyents en el nostre entorn i afecten un nombre significatiu de població, per tant, representen reptes socials d'importància creixent als quals s'enfronten totes les societats avançades en aquest segle XXI i cal donar-hi resposta. I la solució és potenciar la participació social, perquè afavoreix el sentiment de pertinença i la inclusió social.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació