Diumenge, 30 de juny de 2024
Falles

Sort inaugura la temporada de falles al Pallars amb una baixada amb 230 fallaires

La setena edició d'aquesta festa del foc ha tornat a unir els pobles de la Vall d'Àssua i el Batlliu al voltant del caliu de la Falla Major del Parc del Riuet

Pallars Digital Sort | 17 de juny de 2024 a les 08:29
Els fallaires iniciant la baixada des de Bressui | Fallaires de Sort
Sort ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la temporada de falles al Pallars amb una baixada amb 230 fallaires. La setena edició d'aquesta festa del foc ha unit de nou els diferents pobles de la Vall d'Àssua i el Batlliu amb els seus recorreguts habituals, que han finalitzat al Terraplè de la capital del Sobirà.

Per una banda, els fallaires del Batlliu han sortit dels pobles de Pujalt, Enviny, Llarvent, Montardit de Dalt i Montardit de Baix, i s'han reunit al poble de Bressui. Mentrestant, els de la Vall d'Àssua han anat baixant des dels pobles de Llessui, Seurí, Bernui, Sorre i Altron, fent camí fins a Olp
 
 
Quan ja s'ha fet fosc, els grups han celebrat les dos baixades, amenitzats pel grup la Diatonica i per la xaranga dels Xafarrastolls. Abans, a les 20h del vespre, els fallaires de Sort han sortit des del Parc del Riuet acompanyats per la Fallera d'Honor d'enguany, la xef Ada Parellada, del restaurant Semproniana.
 
Finalitzat el sopar popular al Parc, a les 23:30h els fallaires han arribat a la capital després de tenyir de foc i de festa les muntanyes del voltant i encenent la Falla Major. La festa ha acabat amb la interpretació de la cançó dels fallaires per part de la coral els Bilonguings i amb la música de l'orquestra Blu Versions.

 
Després de les de Sort, aquest dilluns serà el torn de la tradicional baixada de falles de la Pobla de Segur, en honor a la Mare de Déu de Ribera. Diumenge, Alins Isil prendran el relleu durant la nit de Sant Joan, mentre que per Sant Pere, el dissabte 29 de juny, tindrà lloc la baixada a València d'Àneu i Llavorsí, que s'estrena enguany. La temporada de falles al Pallars finalitzarà a Alós d'Isil el dissabte 6 de juliol.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació