Diumenge, 30 de juny de 2024
medi natural

Denunciats quatre vehicles per circular camp a través, acampar i fer foc a l'entorn de la muntanya de Tor

En aquesta finca privada, inclosa dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, no es poden realitzar aquest tipus d'activitats sense permís de la propietat i del parc

Pallars Digital Tor | 17 de juny de 2024 a les 08:29
Els infractors circulaven per les roderes que molts conductors han acabat erosionant de tant passar camp a través | Parc Natural de l'Alt Pirineu
Els Agents Rurals han denunciat aquest diumenge quatre vehicles i un total de sis persones per circular camp a través, acampar i fer foc a l'entorn de la muntanya de Tor, al municipi d'Alins. Es tracta d'una finca privada, inclosa dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu, on no es poden realitzar aquest tipus d'activitats sense el permís i l'autorització ambiental dels propietaris i del parc.
 
Els infractors ni tan sols circulaven per un camí o una pista forestal, sinó per les roderes generades pels conductors que condueixen camp a través fins al Roc de Llumeneres, i que han acabat erosionant els prats de tant passar-hi il·legalment.
 
De fet, i tal com han informat des del Parc Natural de l'Alt Pirineu davant la insistència de diversos usuaris a les xarxes socials, una pista forestal ha de fer com a mínim 4 metres d'amplada per ser considerada com a tal segons la Llei 9/1995.
   

Els veïns volen regular l'accés a la muntanya

Infraccions i actituds incíviques com aquestes són les que els propietaris de Tor volen posar-hi remei. Per aquest motiu, en una reunió recent van posar sobre la taula tres mesuresregular l'accés amb vehicles motoritzats a la seva finca, promoure un servei de taxis i contractar vigilància privada. D'aquesta manera, també busquen frenar l'allau de turistes que pugen al poble davant l'èxit de la sèrie de Carles Porta.

 
En el cas de la primera mesura, només es deixaria passar amb vehicles privats aquells visitants que tinguin una reserva prèvia en algun establiment de la zona i, evidentment, als veïns dels pobles del voltant i als vehicles oficials. També tindrien pas lliure les persones que hi circulen a peu o en bicicleta.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació