Diumenge, 30 de juny de 2024
rescat

Rescaten una dona ferida en caure mentre feia ruta a l’estany de Gerber, a Alt Àneu

La unitat de rescat dels Bombers i del SEM la van estabilitzar i evacuar amb helicòpter fins a l'ambulància a l'heliport de Vielha

Pallars Digital Alt Àneu | 17 de juny de 2024 a les 11:10
Un metge esperant l'helicòpter amb la dona accidentada | Bombers
Els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar divendres una dona que havia patit una caiguda mentre feia ruta per l'estany de Gerber, situat a 2.165 metres d'altitud dins del municipi d'Alt Àneu. L'avís es va produir a les 13:11h del migdia.
 
 
Fins a la zona s'hi van desplaçar una unitat de rescat del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Després d'estabilitzar l'accidentada, va ser evacuada amb helicòpter fins a l'ambulància a l'heliport de Vielha.

A les portes de l'estiu, aquest és el quart rescat en el medi natural que es produeix al Pallars en les últimes dos setmanes. Una xifra que podria augmentar durant els pròxims mesos, els de màxima afluència turística a les comarques pallareses.
 
L'any passat, segons dades dels Bombers, entre els mesos de juny i agost, al Pallars es van haver de realitzar 68 rescats55 al Pallars Sobirà i 13 al Pallars Jussà. Aquest 2024 ja se n'han produït 39, 13 dels quals al sud i 26 al nord.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació