Diumenge, 30 de juny de 2024
Falles

Unes 150 parelles de fallaires i pubilles celebren la baixada de falles de la Pobla de Segur

Després de davallar des de Santa Magdalena, han desfilat pel poble fins a arribar a la parròquia de la Mare de Déu de Ribera

Pallars Digital La Pobla de Segur | 18 de juny de 2024 a les 09:32
Els fallaires poblatans baixant per Sant Magdalena | Joan Llimiñana
Unes 150 parelles de fallaires i pubilles han celebrat aquest dilluns la tradicional baixada de falles de la Pobla de Segur en honor a la Mare de Déu de Ribera, patrona del poble. Enguany, i a diferència d'anteriors ocasions, ni la calor ni la pluja no han estat les protagonistes de la jornada, que ha tornat a tenyir la Pobla de foc, festa i tradició.

A la tarda, els fallaires han recorregut els carrers del poble per després pujar fins a la muntanya de Santa Magdalena. Enguany han tornat a estar acompanyats per representants d'altres falles del Pirineu i dels Països Catalans, com ara les d'Arties, Les o fins i tot de Mallorca.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @fallairespobla


Un cop coronat el cim, i abans que es pongués el sol, els fallaires poblatans també han realitzat un altre dels seus rituals típics: canviar la Senyera que onejava al pal de la muntanya des de l'any passat per una de nova.
 
Entrada la nit, ha començat el lent descens per la carena, il·luminant el bosc amb les falles enceses amb barres de parafina. Arribats a baix, amb les pubilles ja esperant, han pogut encendre les falles de tea i començar la desfilada fins a arribar a la plaça de la Pedrera. Finalment, les parelles han entrat a la parròquia de la Verge de Ribera, on han fet la tradicional ofrena floral.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @fallairespobla


Les de Pobla han sigut les segones falles de la temporada al Pallars després de les de Sort, el passat dissabte. El diumenge 23, durant la revetlla de Sant Joan, serà el torn dels fallaires d'Alins i d'Isil, mentre que el 29, per Sant Pere, li tocarà a València d'Àneu i a Llavorsí, i el 6 de juliolAlós d'Isil serà l'encarregat de tancar la campanya fallaire pallaresa.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació