Dimecres, 26 de juny de 2024
recerca

Becats dos projectes al Pallars sobre l'objecció de consciència davant l'eutanàsia i la prevenció de sinistres en la pràctica física

La segona edició de la convocatòria Projectes d'Investigació Biomèdica ha premiat les pallareses Rosa Maria Pérez i Montserrat Romaguera

Pallars Digital Pallars | 18 de juny de 2024 a les 10:29
Les dos premiades amb representants polítics comarcals i provincials | Salut
Un projecte per estudiar l'objecció de consciència davant l'eutanàsia i un altre sobre la prevenció de sinistres en la pràctica d'activitat física i esport han estat els guanyadors de la segona edició de la convocatòria Projectes d'Investigació Biomèdica, Modalitat Alt Pirineu i Aran de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). Els ajuts, impulsats pel Departament de Salut, tindran un any de durada i estan dotats amb 5.000 euros cadascun.
 
El primer projecte, de la pallaresa Rosa Maria Pérez, té com a objectiu principal analitzar els coneixements i actituds relacionats amb l'objecció de consciència i altres tipus d'objeccions front la petició d'eutanàsia. "El fet de difondre els resultats i conclusions que s'obtinguin en aquest estudi en els hospitals de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, amb els elements de reflexió que s'aportaran sobre el tema, servirà perquè els professionals comptin amb més elements de judici a l'hora d'acollir-se, o no, a l'objecció de consciència", ha explicat Pérez.

El segon projecte becat pretén obtenir un tall inicial en el temps per fer una lectura descriptiva en el període d'un mes (agost 2024) en què es revisaran totes les actuacions mèdiques del territori: visites als centres d'atenció primària, visites a l'hospital de referència (servei d'urgències) i trasllats.
 
La responsable de l'estudi, Montserrat Romaguera, ha exposat que "conèixer de primera mà la informació del que succeeix en sinistralitat esportiva en les comarques pallareses pot ser la punta de llança per tenir una idea extrapolada del que succeeix a la regió sanitària, i també a les comarques de territoris pirinencs veïns, com ara el Pirineu oriental i el Pirineu aragonès i navarrès".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació