Diumenge, 30 de juny de 2024
ciclisme

L’Sprint Ciclo Club Pobla celebra els 50 anys amb una sortida ciclista

Han commemorat el primer recorregut que es va realitzar a la Marxa Verge de Ribera

Pallars Digital La Pobla de Segur | 18 de juny de 2024 a les 11:10
El club va fundar-se el 18 de juny 1974 | CE Pallars Jussà
El club ciclista de la Pobla de Segur, l'Sprint Ciclo Club Pobla, ha encetat els actes per commemorar el 50è aniversari de la seva fundació. El primer de tots els que tindran lloc enguany ha estat una sortida ciclista que ha comptat amb una vintena de participants i que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana.

En aquesta volta, els ciclistes del club han volgut commemorar el primer recorregut que es va realitzar ara fa mig segle a la cursa ciclista Marxa Verge de Ribera. Posteriorment, una seixantena de socis del club van participar en un dinar popular.

L'Sprint Ciclo Club Pobla va néixer el 18 de juny de 1974, i el primer any de vida ja va organitzar la primera cursa federada d’aficionats i juvenils que ha tingut diverses edicions més. En aquestes proves, al llarg dels anys, hi han participat corredors que posteriorment van assolir gran prestigi i vàlua, com Jaume Vilamajó i Jordi Olives.

L’any 1989 es va fer la 1a Marxa Cicloturista Verge de Ribera i fins a l’actualitat s’ha anat continuant la seva organització, vàries d’elles incloses en la Xallenge Catalana de Cicloturisme. També durant la seva història ha promogut curses de competició de ciclisme en carretera: cadets, juvenils i proves obertes per aficionats, així com ara proves de BTT, i en diferents trofeus: la Copa Catalana i la Copa Lleida.

El club compta actualment amb uns 100 socis i col·laboradors que fan possible, amb el seu treball personal, el seu caràcter actiu i garanteixen la continuïtat, animant a tirar endavant l’organització de les activitats i proves que es fan i que es projecten per a un futur proper.