Diumenge, 30 de juny de 2024
muntanya de tor

Alins i el Parc Natural de l'Alt Pirineu demanen evitar la massificació a Tor i respectar la normativa

Cal circular a menys de 10 km/h, no llençar deixalles, no acampar i evitar circular camp a través, incloent-hi les zones on s'han generat roderes

Pallars Digital Tor | 19 de juny de 2024 a les 08:38
Uns cavalls a la muntanya de Tor | Parc Natural de l'Alt Pirineu
Arran de l'èxit de la docusèrie Tor, de Carles Porta, l'Ajuntament d'Alins i el Parc Natural de l'Alt Pirineu han fet una crida a les persones que pugin a la muntanya perquè hi accedeixin "amb respecte", evitin massificar-la i segueixin la senyalització dels propietaris d'aquesta finca privada, "perquè continuï sent autèntica i salvatge", apunten.

En aquest sentit, la normativa estipulada pels propietaris de la muntanya de Tor dicta que cal circular a un màxim de 10 km/h, no llençar deixalles ni abandonar residus, no acampar i evitar circular camp a través, incloent-hi les zones on s'han generat roderes. Així mateix, l'ajuntament i el parc demanen respectar també qualsevol altra regulació que la propietat estableixi, així com la normativa general del Parc Natural.
 
 
Tot plegat, després que aquest diumenge sis persones fossin sancionades pels Agents Rurals per circular camp a través amb totterrenys, acampar il·legalment i fer foc a l'entorn de la muntanya. L'augment de l'afluència a la zona preocupa enormement les autoritats i també els propietaris de Tor, que volen posar fil a l'agulla per evitar que el poble es massifiqui.

 
Per aquest motiu, en una reunió recent van posar sobre la taula tres possibles mesures durant els mesos de màxima afluència: restringir el pas dels vehicles de motor (excepte aquells que tinguin una reserva), implementar un servei de taxis i contractar vigilància privada per si es produïssin problemes de convivència o actituds incíviques.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació