Diumenge, 30 de juny de 2024
carreteres

Els veïns de Mencui tornen a denunciar el mal estat del camí d’accés al poble

Només s’hi pot arribar per una pista forestal en males condicions i que sovint provoca accidents, com el que ha denunciat aquest dilluns un veí

Pallars Digital Mencui | 19 de juny de 2024 a les 10:10
Un vehicle va quedar atrapat dilluns pel mal estat del camí | Cedida
Els veïns de Mencui, situat a 1.256 metres d'altitud dins del municipi de Soriguera, han tornat a denunciar el mal estat de l'únic camí que dona accés al poble, una pista forestal de quatre quilòmetres, en males condicions, i que sovint provoca accidents. El darrer, tal com ha lamentat un veí a Pallars Digital, ha tingut lloc aquest mateix dilluns a la tarda.

Un habitant de poble que circulava per la pista amb el seu vehicle va patir un accident quan, intentant evitar els forats d'un costat del camí, es va acostar a l'altra vorera i el terreny va cedir. Va ser a prop de caure al barranc, que en aquest punt és bastant pronunciat. Afortunadament, l'ensurt no va acabar en tragèdia, tot i que el vehicle va haver ser remolcat amb l'ajuda d'un camió-grua.
 
Episodis com aquest últim han tornat a encendre els ànims a Mencui, on lamenten també que la seva carretera encara no està asfaltada "com seria normal al segle XXI". "Les condicions de la pista són deplorables, plena de forats per tot el recorregut, que es fa difícil per a vehicles que no siguin totterreny", apunta el mateix veí.
 
D'altra banda, assenyala que "sembla" que l'operari que una vegada a l'any puja a tapar forats (que tornen a aparèixer amb les primeres pluges), "està de baixa", mentre la pista continua "empitjorant". 
 

«La situació és insostenible»

En aquest sentit, explica que en l'últim any dos veïns del poble han hagut de donar de baixa els seus vehicles per "avaries relacionades amb el mal estat de la pista". Un fet que suposa un percentatge important, tenint en compte que només hi ha cinc vehicles al poble. "La situació és insostenible pels habitants de Mencui, indigne dels temps actuals i més pròpia de l'edat mitjana", sentencia el veí.
 
 

Millores a la vista

Per la seva banda, l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, ha explicat en declaracions a Segre que la millora de la carretera de Mencui és una de les 36 accions previstes dins el pla pilot del Departament d'Acció Climàtica per crear al municipi paisatges agroforestals resilients al canvi climàtic. En aquests moments, segons Fondevilla, el projecte està en procés de redacció. L'alcalde ha dit que l'actuació es farà per fases i que contempla fer una carretera nova.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació