Dimecres, 3 de juliol de 2024
gent gran

La Pobla de Segur clou un projecte pilot que ha apropat gent gran i infants

Al programa “Connectem” hi han participat usuaris de les dos residències poblatanes, alumnes de sisè de primària de l’Escola Els Raiers i persones que viuen soles

Pallars Digital La Pobla de Segur | 19 de juny de 2024 a les 11:16
Les diferents parelles formades per un alumne i una persona gran han estat escrivint-se cartes mútuament | Ajuntament de la Pobla de Segur
El passat dijous 13 de juny va finalitzar la primera edició del projecte Connectem, un programa pilot liderat per la Referent de Benestar Emocional d’Atenció Primària de l’Alt Pirineu i Aran (REBEC), Laia Martí.

Es tracta d’un programa intergeneracional on han participat persones que viuen als dos centres residencials, la Residència Verge de Ribera i el Centre Geriàtric del Pirineu, alumnes de sisè de primària de l’Escola Els Raiers i persones que viuen soles.
 
Les diferents parelles, formades per un alumne i una persona gran, han estat escrivint-se cartes mútuament i durant quatre jornades han compartit moments de jocs i d’activitats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear vincles i connectar entre persones de diferents generacions. A més, es millora la soledat percebuda i no desitjada, es potencien i es mantenen les relacions intergeneracionals i, de retruc, es millora l’expressió escrita i la comprensió lectora dels alumnes.
 
Aquesta ha estat una prova pilot del projecte, en la qual han participat l’equip d’educadors de l’Escola els Raiers i els professionals dels dos centres residencials. Ara s’avaluaran els resultats amb la intenció de donar-hi continuïtat i de replicar-ho a altres territoris.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació