Diumenge, 30 de juny de 2024
energia

La Pobla de Segur inicia la instal·lació d'una caldera de biomassa per nodrir diferents equipaments

Abastirà d'aigua calenta, calefacció i aire condicionat l'ajuntament, la residència Verge de Ribera, l'Escola Els Raiers i el Molí de l'Oli

Pallars Digital La Pobla de Segur | 20 de juny de 2024 a les 11:26
Façana de la Residència Nostra Senyora de Ribera | TGE
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha començat durant aquest mes de juny les obres per a la instal·lació d'una caldera de biomassa en el marc del projecte integral d'energia neta finançat pel Programa DUS 5000. Un dels primers treballs consisteix en el desplegament d'una canonada entre el dipòsit de Costapera i l'edifici del consistori.

Per aquest motiu, el passat 8 de juny es va haver de tallar l'aigua durant unes hores, mentre que a partir del dia 10 el trànsit dels carrers Pallars, Mare Güell i l'avinguda Pirineus es veu afectat pels treballs, que tenen una durada prevista de tres setmanes. Així mateix, l'accés a la residència Verge de Ribera s'ha d'efectuar pel carrer Raiers.
 
 

Energia neta a la Pobla de Segur

El projecte d'energia neta preveu instal·lar una xarxa de calor amb dos calderes de biomassa de 400 kWn/u que abasteixin d'aigua calenta, calefacció i aire condicionat quatre edificis municipals: l'Ajuntament de la Pobla, la Residència Verge de Ribera, l'Escola Els Raiers i el Molí de l'Oli

Les calderes funcionaran amb estelles forestals amb l'objectiu de reduir el consum de combustibles fòssils i d’electricitat. D'altra banda, es crearà una unitat de generació tèrmica, composta per la sala de calderes, sitges i sortida de fums, i que estarà ubicada en un terreny de titularitat municipal, qualificat com a Sistema de serveis tècnics i ambientals. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació