Dimecres, 3 de juliol de 2024
fires

Torna la Fira del Tinyol de Palau de Noguera

La segona edició de la mostra se celebrarà aquest dissabte amb una desena d'activitats programades

Pallars Digital Palau de Noguera | 20 de juny de 2024 a les 10:34
La mostra ha pres el nom del producte central de la fira, el Tinyol, un panet farcit de verdures de temporada | Associació Palatium
Aquest dissabte la Fira del Tinyol de Palau de Noguera omplirà els carrers amb diferents activitats pensades per a totes les edats. La segona edició de la mostra biennal ha pres el nom del producte central de la Fira, el tinyol, un panet farcit de verdures de temporada escalivades acompanyada opcionalment de llonganissa, arengada o formatge.

La fira reivindica el passat hospitaler de Palau de Noguera, i mostra el llegat dels Hospitalers de Malta al poble amb diferents activitats i propostes. El tret de sortida del programa serà una caminada a l'entorn de Palau, mentre que l'arribada s'oferirà un esmorzar a base de llonganissa, cansalada i torrades.
 
 
Durant el matí es podran visitar les exposicions de pintura i fotografia d'artistes locals, i gaudir de la xerrada El darrer Barroc a l'Església de Palau de Noguera. També tindrà lloc un dels actes centrals de la jornada, la representació teatral La visita del Comanador, una peça ambientada a l'època barroca sobre la visita del comanador de Susterris al Priorat de Palau, i que anirà a càrrec de la companyia local Teatremp i dels veïns de la localitat.

A partir de les 14h, hi haurà un dinar popular amenitzat per l'acordionista Alex Bustos. En el decurs de la jornada també hi haurà diverses propostes musicals: gòspel a càrrec de la Coral Vall Fosca i Go Go Pallars i un concert de música tradicional amb el grup FolkiManxa.
 
A partir de les 18h s'obrirà el mercat firal de petit format amb la mostra de productes agroalimentaris i d'artesania local. Durant la tarda el públic assistent també podrà participar de les propostes gastronòmiques com tastos i maridatges de vins, olis i formatges, o bé tastar el tradicional Tinyol. També s'obriran els cellers antics i nous dels veïns del poble, així com el forn antic per a poder ser visitats.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació