Dissabte, 29 de juny de 2024
habitatge

Activistes del Pallars Sobirà es manifesten pel dret a l'habitatge a la comarca

Una quarantena de persones va tallar divendres l'N-260 a Sort coincidint amb l'operació sortida de Sant Joan

Pallars Digital Sort | 25 de juny de 2024 a les 11:59
Els activistes la gran quantitat d'habitatges turístics que té el Pallars Sobirà | Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà
Una quarantena de persones van manifestar-se divendres a Sort per reivindicar el dret a l'habitatge a la comarca. Sota el lema El vostre oci, la nostra precarietat, els activistes van tallar durant una hora l'N-260 al seu pas per la capital del Pallars Sobirà, coincidint amb l'operació sortida de Sant Joan.

La manifestació es va convocar després que el municipi fos declarat ara fa un any zona tensionada pel preu dels lloguers, juntament amb Tremp. Des del sector en defensa de l'habitatge, però, lamenten que les institucions locals encara no han dut a terme cap acció per garantir aquest dret.
 
Un altre dels motius de la concentració va ser l'arribada de l'estiu, l'època de màxima afluència turística al Pallars. En aquest sentit, els activistes han denunciat la gran quantitat d'habitatges turístics i de segones residències que hi ha la comarca, i que fan que el mercat de lloguer "sigui mínim".

A més, apunten que el model turístic "ens precaritza i ens fa fora als que vivim o treballem aquí", i que els preus de lloguer "ens obliguen a compartir pis o a marxar de la comarca". 
 
Per tot plegat, reclamen que les cases "haurien de ser per viure-hi" i que la situació al Pallars i al Pirineu "ja no es pot aguantar més". D'altra banda, tot i que esperen que els habitatges turístics a Sort es puguin regular en un futur, també volen que es limitin en altres municipis de la comarca on n'hi ha més, com ara EspotEsterri d'Àneu Rialp.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació