Divendres, 2 d'agost de 2024

Establiments del Pallars Jussà ofereixen 60 sortides guiades gratuïtes durant aquest any als seus clients

Convertir el Jussà en un destí turístic, un dels objectius del projecte 'Vine al Pallars, viu el Jussà'

Pallars Digital 11 d'abril de 2014 a les 12:57
Membres de l´Associació de Professionals de l´Àmbit Turístic del Pallars Jussà (APAT) i de l´Associació de Cases de Turisme Rural del Pallars Jussà, amb el recolzament del Consell Comarcal, han presentat aquest matí la segona edició del projecte 'Vine al Pallars, viu el Jussà' que aglutina més del 50% del sector turístic de la comarca en un programa que barreja cultura, natura i gastronomia com a punts forts de l´oferta turística de la comarca.
 
'Vine al Pallars, viu el Jussà' és un projecte en el que participa l´Associació de Turisme Rural del Pallars Jussà, l´Associació de Professionals de l´Àmbit Turístic (APAT), i un conjunt de professionals, equipaments i productors del Pallars Jussà. El projecte compta també amb el suport de 10 ajuntaments, del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de l´IDAPA. Aquesta aliança d´empreses i organismes ha permès crear un producte atractiu i competitiu, definit dins dels paràmetres del turisme responsable i sostenible. L´objectiu és donar a conèixer la comarca i superar l´estacionalitat de la temporada turística, afavorint un flux regular de visitants durant tot l´any.
 
En aquest sentit, el president d´APAT, Josep Palau, ha insistit en l´objectiu principal del projecte, que és el d'"acabar amb el mite del Pallars Jussà com a una comarca de pas per convertir-la en un destí turístic". Igualment Conxita Serrano, presidenta de l´Associació de Cases de Turisme Rural del Pallars Jussà, ha remarcat que la comarca compta amb un gran potencial que cal transmetre als visitants perquè siguin ells mateixos que en facin la promoció arreu. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Joan Ubach, ha donat suport a aquesta iniciativa per l´impuls que suposa per al sector turístic de la comarca.
 
La proposta consta de 20 rutes guiades per la comarca del Pallars Jussà, amb el senderisme com a vehicle per a aprofundir en el coneixement del territori. Cada itinerari ofereix una vivència única i irrepetible, que permet al turista sentir-se immers en el paisatge, i ser capaç de reconèixer els trets essencials de la seva riquesa: la geologia, la biodiversitat i, lògicament, la petjada de l´home al llarg de la història. PiriTREK és l´empresa responsable del guiatge; la participació d´un guia especialitzat permet donar un valor afegit al territori. 
 
La temporada turística de 2014 proposa 60 sortides, durant tots els caps de setmana entre mitjans d´abril i finals de desembre, i tots els dies entre l´1 el 24 d´agost. A la primavera els recorreguts inclouen prats i zones de desgel; a l´estiu les zones fresques de les muntanyes i els boscos; a la tardor, llocs aptes per a trobar bolets i la brama; i a l´hivern, llocs solans on descobrir racons blancs. Les rutes s'han dividit en tres nivells de dificultat.
 
Més enllà de les rutes de senderisme, 'Vine al Pallars, viu el Jussà' ofereix als clients dels establiments turístics adherits descomptes en restaurants i en la realització d´un bon nombre d´activitats de caràcter lúdic i cultural del territori, així com en la compra de diferents productes de la zona.
 
Entre les sortides que s'ofereixen hi ha la ruta dels castells, una visita als estanys glacials del Pallars Jussà, una excursió per Boumort, una sortida amb raquetes de neu o ascensions a Montsent i Montorroio.
 
El projecte 'Vine al Pallars, viu el Jussà' permet a les empreses adherides reduir les despeses de promoció i incrementar els beneficis gràcies a la dinamització del trànsit dins del territori. Per tal de consolidar aquesta dinàmica, cal continuar apostant en el futur per una oferta turística coherent, atractiva i competitiva, que animi als turistes a realitzar noves estades, i que ajudi a captar nous visitants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Vine al Pallars