Dissabte, 29 de juny de 2024
fusta

Subhasten més de 1.200 tones de fusta procedents dels boscos públics del Pallars

Aquest dimarts s'ha fet al Ripollès la venda anual de fusta per dinamitzar la gestió forestal, especialment a l'àmbit de les forests de propietat pública

Pallars Digital Ripoll | 26 de juny de 2024 a les 08:48
Del total posat a subhasta, prop de 30.000 tones, finalment se n'han adjudicat més de 18.000 | Acció Climàtica
El Departament d'Acció Climàtica ha posat a licitació 36 lots de fusta provinent de boscos públics catalans. És a dir, aquells que són propietat dels ajuntaments. A partir d'aquí, les empreses forestals que concorren a la subhasta en podran fer l'extracció de fusta. Del total posat a subhasta, prop de 30.000 tones, més de 1.200 provenen dels boscos públics del Pallars.

En total s'han adjudicat més de 18.000 tones per un import superior als 285.000 euros. La subhasta de boscos públics és una de les mesures que el Departament té en marxa per dinamitzar la gestió forestal, especialment a l'àmbit de propietat pública, ja siguin d'entitats locals o de la Generalitat. A Catalunya, els boscos públics ocupen una superfície aproximada de 500.000 hectàrees, cosa que representa un 24% de la superfície forestal a Catalunya.
 
La licitació s'ha fet abans de l'estiu per facilitar a les 23 empreses del sector que han participat poder realitzar els treballs d'aprofitament durant la segona meitat de l'any. Els lots subhastats provenen principalment de les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, la Noguera i, per primer cop, del Ripollès.

Tot i la quantitat de fusta subhastada, la directora general de Boscos d'Acció Climàtica, Anna Sanitjas, reconeix que encara hi ha camí per recórrer. "Estem a mig camí, els boscos públics estan ordenats a l'ordre del 40% i tenim recorregut per ampliar aquest aprofitament", subratlla.
 
També ha afirmat que intenten adaptar-se a les demandes del sector i per això també han inclòs dos lots que permetien l'aprofitament plurianual, una fórmula que permet ofertar fusta i assegurar la feina de dos anys a la mateixa zona per contribuir a l'estabilització dels llocs de treball.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació