Diumenge, 30 de juny de 2024
carreteres

La Diputació de Lleida preveu assumir la titularitat de les carreteres de Port Ainé i Aramunt

Així ho exposa el pla zonal de vies de la corporació provincial, que s’ha d'implementar al llarg dels propers 15 anys

Pallars Digital Rialp | 27 de juny de 2024 a les 08:44
La carretera de Port Ainé en una imatge d'arxiu | M. Lluvich / ACN
La Diputació de Lleida té previst assumir la titularitat de les carreteres d'accés a l'estació de Port Ainé i al poble d'Aramunt. Tal com avança Segre i ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts de la corporació provincial, el pla zonal de carreteres, que s'ha d'implementar al llarg dels propers 15 anys, estudia incorporar aquests camins a la seva xarxa viària per tal de poder-hi realitzar actuacions de millora.

En total, l'ens provincial assumiria 26 noves carreteres de tota la demarcació de Lleida a partir de camins que ja existeixen. En el cas de la de Port Ainé, de 18,6 quilòmetres, la via patirà una "rehabilitació estructural en profunditat" tenint en compte la quantitat de trànsit rodat que assumeix, en especial durant els mesos de la temporada d'hivern.
 
Pel que fa a la carretera que va de la Pobla de Segur a Aramunt, de gairebé cinc quilòmetres de longitud, la Diputació preveu fer-hi obres de reforç. Cal recordar que part d'aquesta via -concretament el tram entre el Pont de Claverol i l'encreuament de Pessonada i Sant Martí- ja va ser millorada entre el 2022 i el 2023.

Segons el rotatiu lleidatà, el pla zonal de carreteres podria aprovar-se durant el 2025, i a partir d'aleshores es preveu que el pressupost provincial vagi incorporant les primeres partides d'obres. En aquest sentit, tant el cost dels treballs com el seu calendari encara s'han de concretar.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació