Diumenge, 30 de juny de 2024
turisme

El Parc Natural de l’Alt Pirineu estudia tancar el trànsit rodat a la Vall de Bonabé i el pla de Boet durant l’estiu

Al seu lloc, s'habilitaria un bus llançadora amb l’objectiu de mantenir l’espai i evitar-ne la massificació

Pallars Digital Vall Ferrera | 27 de juny de 2024 a les 10:00
El sistema de reserves al pàrquing de la Molinassa i al de la Vall de Bonabé torna a estar actiu | PNAP
El Parc Natural de l'Alt Pirineu està estudiant tancar el trànsit rodat a la Vall de Bonabé i el pla de Boet durant l'estiu. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el seu director, Marc Garriga, que explica que l'objectiu d'aquesta mesura és facilitar la posterior implantació d'un servei de transport públic.

Tot i que encara no hi ha una data d'implantació concreta, la idea és que un bus llançadora funcioni els dies de més afluència per tal de "mantenir l'espai i evitar la massificació" d'aquesta zona, apunta Garriga. Aquesta millora, de fet, ja està prevista en l'apartat de mobilitat de l'Estratègia Pirineus.
 

Paral·lelament, i per quart any consecutiu, s'ha activat el sistema de reserves al pàrquing de la Molinassa, que dona accés a la Pica d'Estats, i al de la Vall de Bonabé, que ho fa per segon any successiu. Novament, funcionaran fins a l'11 de setembre.

D'altra banda, el director del Parc de l'Alt Pirineu ha explicat que estan a punt d'adjudicar-se les obres de millora de la pista de Boet, amb un pressupost de gairebé 1,9 milions d'euros. En concret, falta pavimentar el camí des d'Àreu fins a l'aparcament de la Farga, un tram d'entre 4 i 5 quilòmetres.
 
A més, entre la Farga i la Molinassa -uns sis quilòmetres- s'arreglaran els trams més dolents amb un formigonat parcial. Les obres, que començaran al juliol i es reprendran a la tardor després d'una aturada a l'agost, aniran a càrrec de la Generalitat de Catalunya a través del Parc Natural de l'Alt Pirineu i a petició de l'EMD d'Àreu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació