Diumenge, 30 de juny de 2024
medi natural

Denuncien una empresa de guiatge de motos per circular dins la zona perifèrica d’Aigüestortes sense autorització

Mossos i Agents Rurals incrementaran aquest estiu els controls preventius d’accés motoritzat davant la gran afluència de motos en aquests espais protegits

Pallars Digital Espot | 28 de juny de 2024 a les 08:53
Imatge del control de la policia catalana al refugi Quatrepins, a Espot | Mossos d'Esquadra
La unitat de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra ha denunciat aquest dijous una empresa de guiatge de motos per circular en grup i sense autorització dins la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes. Els motoristes, en concret, van ser retinguts a l'altura del refugi Quatrepins, al terme municipal d'Espot.
 

La d'aquest dijous és la tercera denúncia per circulació motoritzada que es produeix al Pallars en les últimes setmanes. Per una banda, quatre motoristes van ser sancionats a mitjans de juny per circular per la pista protegida de la Vall de Bonabé, que forma part de la Zona d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Pocs dies després, el diumenge 16 de juny, fins a sis persones van ser denunciades per circular camp a través, acampar il·legalment i fer foc al voltant de la muntanya de Tor. En aquesta finca privada, inclosa dins del Parc de l'Alt Pirineu, cal el permís dels propietaris per realitzar aquest tipus d'activitats.
 
En aquest sentit, la policia catalana i els Agents Rurals han avisat que aquest estiu incrementaran els controls preventius d'accés motoritzat al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Nacional d'Aigüestortes davant la gran afluència de motos que, asseguren, circulen il·legalment en aquests espais protegits.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació