Diumenge, 30 de juny de 2024
turisme

Urbanisme aprova el projecte per construir un hotel de quatre estrelles a la Borda de Socampo, a Alt Àneu

Ha rebut el vistiplau urbanístic just un any després d’aconseguir l’autorització ambiental i després de diverses reduccions a la proposta inicial

Pallars Digital Alt Àneu | 28 de juny de 2024 a les 11:31
La Borda de Socampo en una imatge d'arxiu | PNAP
La comissió d'Urbanisme del Pirineu ha donat el vistiplau definitiu al projecte de construcció d'un hotel de quatre estrelles a la Borda de Socampo, al municipi d'Alt Àneu. Tal com avança Segre, un any després d'aconseguir l'autorització ambiental, el projecte obté finalment llum verda després de 14 anys de tràmits.

De fet, aquest és el quart projecte presentat per l'empresa promotora, en el qual s'ha reduït considerablement tant la superfície del complex com les seves habitacions respecte a la primera proposta. El darrer, de l'any passat, preveu que l'hotel tingui vuit habitacions i ocupi poc més de 1.000 metres quadrats.
 
L'any 2017, la idea era que es fessin més de 10 cambres i la superfície fos de 1.500 metres quadrats. D'altra banda, també preveia construir un estable per a cavalls, un grup electrogen i panells solars, així com una depuradora d'aigües residuals.

Els terrenys on es troba la Borda de Socampo formen part de la Xarxa Natura 2000 i estan situats just al costat dels límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Així mateix, aquest indret d'Alt Àneu és important per a la conservació d'espècies com l'os bru.
 
 

Oposició al projecte

En aquest sentit, l'hotel de la Borda de Socampo ha comptat al llarg dels anys amb l'oposició de grups i institucions. L'any 2017, l’EMD d'Isil i Alós, grups ecologistes i col·lectius ciutadans van presentar al·legacions contra el projecte hoteler. Una posició que va comptar també amb el suport de Catalunya en Comú a l'Alt Pirineu i Aran.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació