Dilluns, 1 de juliol de 2024
llibre

Presenten a Sort el llibre «Miscel·lània: escrits personals», la segona entrega del llegat de Joan Escales

Es tracta d'un recull de textos que mossèn Joan de casa Pey d'Enviny va deixar inèdits a la seva mort l'any 2020

Pallars Digital Sort | 1 de juliol de 2024 a les 10:40
Josep Escales i Xavier Perarnau durant la presentació | Biblioteca de Sort
Sort ha acollit aquest dissabte la presentació del llibre Miscel·lània: escrits personals, un recull de textos que mossèn Joan Escales, de casa Pey d'Enviny, va deixar inèdits a la seva mort l'any 2020. Ha anat a càrrec de l'antropòleg, filòsof i divulgador, Xavier Perarnau, i de Josep Escales, germà de l'autor i marmessor del seu llegat.

En la seva introducció, Perarnau ha posat en valor la "mirada innovadora, lúcida, directa i personal" de Joan Escales cap al món en general i la seva pròpia tasca com a religiós, que perviu i queda reflectida en els escrits que recull el llibre. També s'ha referit a la tasca empresa pel seu germà Josep per mantenir i difondre aquest llegat personal amb la publicació de la sèrie de volums El llegat de Joan Escales, dels quals se n'ha presentat el segon, mentre també ha anunciat ja s'està treballant en el tercer, que recollirà diàlegs i entrevistes.
 
 
Josep Escales ha trenat en la seva intervenció la pervivència de les inquietuds espirituals en la societat actual, la revisió del cristianisme sotmès a uns motlles dels quals el seu germà n'intentava escapar, així com els apunts biogràfics al voltant de la vida i obra de mossèn Joan, que des del dinamisme i l'amor a la natura va voler difondre l'espiritualitat i el contacte amb Déu mitjançant camins nous, fet que li va valdre l'estima dels nombrosos infants, joves i adults que van participar en les activitats que organitzava a la rectoria i el refugi Eutopia d'Enviny.

Pel que fa al llibre, que inclou també un escrit inèdit de Maria Sabarich de casa Mestrejaume d'Enviny, destaca per la diversitat de temes tractats amb un estil lleuger, però concret i sense divagacions que dona peu a debatre i confrontar mirades, una mirada, en el cas de mossèn Joan, "encara viva i necessària".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació