Dilluns, 1 de juliol de 2024
Rescat de muntanya

Rescatats dos excursionistes a Espot, un d'ells amb principi d'hipotèrmia

Divendres una barranquista va resultar ferida després de xocar amb una altra a la tirolina del barranc de l’Infern, a Conca de Dalt

Jordi Ubach Llorens Espot | 1 de juliol de 2024 a les 10:12
Imatge del rescat de l'excursionista al refugi Josep Maria Blanc. | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han realitzat dos rescats de muntanya en les últimes hores al Pallars Sobirà, tota dos dins el terme municipal d'Espot. El primer d'ells va tenir lloc diumenge al migdia al refugi Josep Maria Blanc.
 
Els Bombers van rebre l'avís a les 12:37 hores d'un excursionista que no podia continuar la marxa després d'haver-se fet mal al turmell, motiu pel qual van activar un helicòpter amb efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'home va ser evacuat fins a l'heliport de Tírvia, on l'esperava una ambulància per ser traslladat a un centre mèdic.

El segon dels serveis s'ha produït aquesta passada matinada en la recerca d'un excursionista del qual un familiar n'havia denunciat la seva desaparició. Els Bombers han activat la recerca a les 1:35 hores de la matinada i el jove ha estat localitzat al refugi Quatrepins, a Espot, d'on ha estat traslladat fins a un lloc més segur. El noi presentava principi d'hipotèrmia, tot i que no ha requerit d'assistència mèdica. 
 

Ferida en una tirolina al barranc de l'Infern

Altrament, el divendres una dona va resultar ferida després de topar amb una altra persona mentre feia tirolina al barranc de l'Infern, al terme municipal de Conca de Dalt. L'avís es va rebre a les 16:07 hores i la dona va ser evacuada amb l'helicòpter del SEM fins a l'Hospital del Pallars de Tremp en estat menys greu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació