Dilluns, 1 de juliol de 2024

Escala en Hi-Fi a la Unitat d'Atenció Intermèdia de l'Hospital del Pallars

Article notícia d'una lectora del diari sobre un acte de voluntariat social protagonitzat per un grup del Casal de Gent Gran de Tremp

Opinió Pallars | 1 de juliol de 2024 a les 11:51
Imatge d'una zona ajardinada de l'Hospital del Pallars | Hospital del Pallars

Senyor director,

El passat 25 de juny de 2024 el grup de jubilats i jubilades Avis Grup del Casal de Gent Gran de Tremp va fer una actuació musical d'Escala en Hi-Fi per al col·lectiu de pacients/residents la la Unitat d'Atenció Intermèdia de l'Hospital del Pallars de Tremp.

A mig matí, el personal sanitari va instal·lar els pacients/residents a la zona enjardinada del pati interior i, protegits per les ombres dels arbres i els para-sols, varen gaudir de la música i la simulació cantada d'una sèrie de cançons força populars i conegudes.

Entre aquesta tria hi havia Pare de Joan Manel Serrat, Mama de Rigoberta Bandini, l'Himne a l'Alegria que és a la vegada l'Oda a l'Alegria -poema alemany del segle XVIII de Friedrich von Schiller-, també la trobem en el Quart moviment de la Simfonia núm 9 de Beethoven i que és l'himne europeu de la Unió Europea i del Consell d'Europa. En aquesta ocasió es va interpretar des de la cançó per Miguel Rios. També el molt conegut Es una lata el trabajar de Luis Aguilé i també el Barcelona de Montserrat Caballé i Freddie Mercury de l'acte inaugural dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. 

Durant una hora i poc més, aquests malalts de llarga durada varen poder gaudir de l'espectacle amb alegria i il·lusió, tanta com la que el grup d'artistes Avis Grup hi posaren en les seves interpretacions.

Gràcies, doncs al personal del centre sanitari i a la Unitat d'Atenció Intermèdia per programar-ho i preparar als pacients i gràcies als intèrprets de les cançons, així com a totes les persones que s'hi implicaren. 
 
Actes així, de voluntariat social, són ben acollits i no deuria ésser l'única vegada que es programin. 

MCC
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació