Dimarts, 2 de juliol de 2024
habitatge

Tremp regula els habitatges d'ús turístic de la ciutat i els limita a 2 per cada 100 habitants

El ple de l'ajuntament aprova una modificació urbanística que no afectarà els altres nuclis de població del municipi

Tomàs Garcia Espot Tremp | 2 de juliol de 2024 a les 08:35
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | TGE
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per fixar un límit de 2 pisos turístics per cada 100 habitants a la ciutat. La norma ha estat aprovada amb els 7 vots de Compromís per Tremp, els vots en contra de Junts i les abstencions d'ERC i Ara Tremp. D'altra banda, la regulació no afectarà els altres nuclis de població del municipi.

La normativa s'adapta al decret llei aprovat al Parlament durant el passat mes de novembre, i que finalment deixava en mans dels ajuntaments fixar topall als pisos turístics d'acord amb la seva realitat. Al Pallars, la regulació només afecta els municipis de Tremp i Sort, que van ser declarats com a zona tensionada pel preu del lloguer.
 

Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns. Foto: TGE

 
La modificació aprovada aquest dilluns també és el resultat de la suspensió de llicències urbanístiques per la implantació i construcció de nous habitatges d'ús turístic o la seva renovació o rehabilitació. Va ser aprovada l'agost de l'any passat davant l'increment de sol·licituds de llicències per habitatges d'ús turístic al municipi.
 

Nova ordenança

D'altra banda, l'Ajuntament de Tremp està enllestint una ordenança municipal que complementarà aquesta regulació dels HUT's, i que entrarà en vigor quan hagi superat els tràmits d'informació pública, estudi i aprovació per part de la Comissió d'Urbanisme.

L'alcaldessa Sílvia Romero ha exposat durant el ple municipal que a partir d'ara les llicències de pisos turístics seran renovades cada 5 anys. Respecte a la regulació, ha afirmat que a Tremp "hi ha d'haver un equilibri" per tal que els habitatges destinats al turisme "no entrin en col·lisió amb l'oferta de lloguer".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació