Dimarts, 2 de juliol de 2024
obres

Comencen les obres de reforma de la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Els treballs, que podrien acabar al setembre, milloraran l'eficiència energètica, la funcionalitat i la salubritat de l'equipament

Pallars Digital Tremp | 2 de juliol de 2024 a les 11:48
La Biblioteca Maria Barbal aquest dimarts | Jordi Ubach
Aquesta setmana han començat les obres de reforma de la Biblioteca Maria Barbal de Tremp. L'actuació suposarà una important millora de l'edifici amb un cost total de gairebé 290.000 euros finançats al 100% per una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat.

Les actuacions serviran per adaptar l'edifici a les necessitats actuals, com ara la impermeabilització de la coberta, la instal·lació d'un sistema de renovació d'aire o la millora de l'aïllament tèrmic.
 
També s'instal·laran proteccions solars a la façana, es millorarà l'accessibilitat de l'edifici, i es crearan un espai polivalent i diversos espais d'emmagatzematge, mentre que s'arranjaran els elements de façana deteriorats.

La previsió de durada de les obres és de dos mesos, quedant enllestides durant el mes de setembre. Durant mes de juliol la biblioteca romandrà oberta en el seu horari habitual, mentre que a l'agost es tancarà al públic per completar les obres.

 

Obres menors

D'altra banda, dijous passat l'Ajuntament de Tremp va posar en marxa una nova ordenança reguladora per la tramitació d'obres mitjançant la comunicació prèvia. A partir d'ara, les sol·licituds d'obra menor tindran una tramitació més ràpida i senzilla.

Aquest sistema permet iniciar les obres des del moment del registre de la sol·licitud, facilitant i accelerant la tramitació a la ciutadania. També se simplifiquen els tràmits interns, s'agiliten els tràmits d'informes de llicències i millorem la relació i la proximitat de l'Administració amb la ciutadania.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació