Dimarts, 2 de juliol de 2024
Telefonia

Set pobles de la Vall Fosca, sense telefonia ni Internet des de dissabte

Veïns, ajuntament i consell comarcal demanen solucions a Movistar, de moment sense resposta

Jordi Ubach Llorens Vall Fosca | 2 de juliol de 2024 a les 10:28
Paüls de Flamisell és un dels pobles afectats | Turisme Pallars Jussà
Els clients de Movistar de set pobles de la Vall Fosca estan sense telefonia -fixa i mòbil- ni Internet des del passat dissabte 29 de juny. Així ho ha denunciat a Pallars Digital el regidor i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana, que assegura que tant des de l'Ajuntament de la Torre de Capdella com des de l'ens comarcal s'ha demanat explicacions a la companyia.

De moment, però, ni els seus veïns ni l'ajuntament no han rebut una resposta convincent, tal com denuncia Ramon Jordana. "Des de l'altre costat de l'Atlàntic ens diuen que hi estan treballant, però no ens parlen de terminis ni ens donen solucions", segons ha lamentat el president comarcal. Els set pobles afectats són Mont-ros, Pobellà, Paüls de Flamisell, Astell, Aguiró, Obeix i la Plana de Mont-ros

A part dels particulars, veïns de la vall, aquest tall en el servei també afecta un gran nombre de negocis, gent de pas i turistes. Qui també en surt perjudicat, especialment en aquesta època de l'any, són els serveis turístics, que no poden agafar reserves o fer cobraments amb targeta de crèdit.

Jordana lamenta que l'avaria de Movistar hagi deixat "pràcticament incomunicats" els veïns d'aquests set pobles, entre els quals molta gent gran, un dels col·lectius més vulnerables en situacions com la que es pateix.

 

Talls repetits

Aquesta no és la primera ocasió que el municipi de la Torre de Capdella pateix talls importants de telefonia i Internet. La última es va produir ara fa dos anys, quan l'ajuntament va arribar a denunciar els fets a l'Agència Catalana de Consum, mentre que l'anterior va ser al 2018, com en els anteriors casos, casualment també durant el mes de juliol.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació