Dimarts, 2 de juliol de 2024
paleontologia

La riquesa dels dinosaures del Pallars formarà part d’una potent xarxa estatal de turisme i paleontologia

El projecte “Red de Turismo y Paleontología” compta amb un pressupost proper als 300.000 euros finançats per la Unió Europea

Pallars Digital Isona i Conca Dellà | 2 de juliol de 2024 a les 10:32
L'esquelet d'un dinosaure | Museu de la Conca Dellà
Els dinosaures del Pallars formaran part d'una potent xarxa estatal de turisme i paleontologia. El projecte, finançat amb uns 300.000 euros de la Unió Europea, es basa en  l'existència d'un patrimoni paleontològic localitzat en poblacions reduïdes que, en molts casos, han passat desapercebuts pel gran públic.

La proposta paleontològica de Dinosaures dels Pirineus compta amb el Museu de la Conca Dellà i dos centres d’interpretació, la Dinosfera a Coll de Nargó i el Centre d’Interpretació del Montsec de Meià a Vilanova de Meià, a més de diversos jaciments a l’aire lliure. Els tres museus, sota l’aixopluc dels respectius ajuntaments, participen en aquest projecte que vol visibilitzar la divulgació de la paleontologia que es fa en petits equipaments en tot l’estat.
 
En total, són 9 les entitats que agrupa el projecte Red de Turismo y Paleontología, i totes tenen una oferta turística basada en una riquesa paleontològica que atrau públic molt divers, des de qui fa turisme recreatiu ocasional a qui planifica unes vacances basades en la cultura, l'aprenentatge o, fins i tot, a la investigació.

Entre totes neix la idea de crear una xarxa de destinacions que permeti, com a referència comuna, accedir a la posada en marxa d'accions, a l'adquisició d'equipament per millorar l'oferta turística, implementar eines i tecnologia tant per a la gestió de l'oferta turística com per al contacte amb el públic. Unes accions que, de manera individual i aïllada, no estarien a l'abast de les diferents entitats sol·licitants.

Les destinacions turístiques involucrades se situen en petits municipis que necessiten, per mantenir la seva població i les seves activitats econòmiques i socials, actuacions d'aquest tipus. Dels nous destins inclosos, cinc no assoleixen els mil habitants i dos més no superen els 2.000.

 

Accions i instruments

A més de les accions estratègiques, de màrqueting i comunicació, la xarxa preveu la implementació d'instruments digitals orientats al futur, tant per als processos de gestió i coordinació com per a la proposta turística, ja sigui per a la seva oferta i comunicació, ja sigui per gaudir-ne.

Es desenvoluparà una hiperexperiència amb realitat augmentada i s'instaŀlaran pantalles tàctils interactives, entre altres eines tecnològiques, a més d'editar-se un documental, engegar diferents accions formatives o possibilitar la contractació d'eines informàtiques per al treball comú.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació