Dimarts, 2 de juliol de 2024
residència

L'Ajuntament de la Pobla compra dos accions de l'empresa que gestiona la residència Verge de Ribera

El consistori en manté la titularitat, mentre que Sumar assumeix des d’aquesta setmana la producció del servei de residència i del centre de dia

Pallars Digital La Pobla de Segur | 2 de juliol de 2024 a les 11:10
La Residència Verge de Ribera en una imatge d'arxiu | Ajuntament de la Pobla de Segur
El passat dijous, l'Ajuntament de la Pobla de Segur va formalitzar la compra de dos accions de l'empresa pública Sumar, que des d'aquest dilluns 1 de juliol ja assumeix la gestió de la Residència Verge de Ribera.

L'adquisició de les participacions, de 1.293,67 euros cadascuna, s'ha fet a una notaria de Salt amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ja que aquest ens és el soci majoritari de l’empresa pública.

Aquest era el pas previ perquè Sumar assumís la gestió del centre residencial. A partir ara, el consistori mantindrà la titularitat de la competència del servei, mentre que l’empresa pública assumirà la producció del servei de residència i del centre de dia. A més, l'ajuntament poblatà passarà a formar part del Consell d’Administració, participant en les decisions i els objectius estratègics de l’entitat.

 
En el seu moment, l'alcalde de la Pobla, Marc Baró, va defensar el canvi de gestió com a "necessari", apuntant que l'ajuntament "no podia seguir assumint la gestió d’un equipament tan complex com una residència de gent gran municipal amb 73 places, i un centre de dia amb 20". El maig del 2023, de fet, el consistori va dissoldre la Fundació Pública de la residència.
 

Què suposa aquest canvi?

L'Ajuntament de la Pobla de Segur manté la titularitat de la competència del servei, mentre que l'empresa Sumar assumeix la producció del servei de residència i del centre de dia. Això engloba, entre d’altres, la gestió administrativa, la del personal laboral i la seva formació, les contractacions externes, les licitacions de serveis i subministrament, així com les despeses judicials.

D'altra banda, els costos dels serveis s’estableixen en un 9% del total d’ingressos recaptats anualment per l’Ajuntament per la gestió dels serveis de residència i de centre de dia.



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació