Dimecres, 3 de juliol de 2024
turisme

El telefèric de la Vall Fosca inicia una nova temporada aquest dimecres

Endesa i l’Ajuntament de la Torre de Capdella han renovat el conveni que permet fer-ne un ús turístic durant l’estiu i fins al 30 de setembre

Pallars Digital La Torre de Capdella | 3 de juliol de 2024 a les 11:01
L'any passat el telefèric va haver de tancar abans d'hora per una incidència tècnica | Ajuntament de la Torre de Capdella
El telefèric de la Vall Fosca inicia aquest dimecres la temporada turística coincidint amb el 35è aniversari de la signatura del primer conveni que va facilitar-ne l’obertura al transport de viatgers. Propietat d’Endesa, es va construir per atendre les necessitats de transport de la central de Sallente i obre cada estiu pels excursionistes i famílies que vulguin accedir a 2.200 metres al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la renovació del conveni entre l'empresa elèctrica i l’Ajuntament de la Torre de Capdella. Enguany, Endesa en fa la cessió per a usos turístics al consistori des del 3 de juliol al 30 de setembre, després que la Direcció de Transports i Mobilitat hagi certificat que reuneix totes les condicions de seguretat i funcionament necessàries per passar a ús públic.
 
La temporada passada, però, el telefèric va haver de tancar abans d'hora per una incidència tècnica. Malgrat no representar cap risc per a la seguretat de la instal·lació i els passatgers l'avaria impedia mantenir el calendari de viatges programats. Així i tot, en aquella temporada es van registrar un total de 22.128 passatgers.
 

Novetats

Aquest any s’incorporen novetats en els preus del telefèric, per afavorir que tothom tingui accés a aquesta experiència única. Així, es podran trobar reduccions per a famílies, persones amb discapacitat igual o superior al 33%, majors de 67 anys i grups a partir de 20 persones. Els tiquets es poden comprar conjuntament amb l’entrada del Museu Hidroelèctric de Capdella, on també es pot visitar l’exposició temporal Històries i camins, un passeig literari pels camins pirinencs.
 
D'altra banda, aquest any s’oferirà servei de bar al peu del telefèric, Vall Fosca 1.750, i també servei de bar i restaurant a l’arribada a Estany Gento, Telefèric 2.200, on es pot gaudir d’unes vistes espectaculars des de la terrassa. El servei de telefèric va lligat amb el servei del bus del Parc, que donarà servei de l’1 de juliol fins al 30 de setembre, de la Pobla de Segur a Sallente, per facilitar l’accés en transport públic al Parc Nacional.

La posada en marxa del telefèric es realitza després d’haver passat la revisió anual que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablejat, l’engreixat dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat. Emperò, els dies 30 de juliol, 27 d’agost i 30 de setembre el telefèric estarà fora de servei de les 9 del matí a les 14 de la tarda per taques de manteniment.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació